25. června 2015 • 13:43

Slavná americká Trojkoruna je k mání. Za milion dolarů!

Autor: Jan Pechánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sledujete dostihy a je vaším snem vlastnit americkou Triple Crown Trophy? Žádný problém. Pokud tedy máte k dispozici jeden milion dolarů - přesně za tolik peněz totiž jednu z nejprestižnějších sportovních trofejí nabízí její vítěz z roku 1978.



Třístěnný pohár z roku 1950 je z dílny francouzské firmy Cartier vyrábějící luxusní šperky. Uděluje se dostihovým šampionům, kteří v USA vyhrály tři výjimečné závody v řadě. Jedním dostihem je Belmont Stakes, druhým Preakness Stakes a třetím Kentucky Derby.

V roce 1978 v sérii triumfoval Affirmed. A právě od rodiny předposledního vítěze vzácnou trofej odkoupil sběratel Timothy Robins. Ten se však už po roce rozhodl se stříbrného skvostu zbavit. „Je na čase, aby legendární váza ušla další kus své cesty,“ vysvětlil Robins pro tmz.com. 

Triple Crown Trophy se objevila ke koupi na internetovém aukčním portálu Championship-Rings.net. Vyvolávací cena je jeden milion dolarů, což je v přepočtu zhruba pětadvacet milionů korun. Nyní se trofej nachází ve Švýcarsku, kde jí mají v péči restaurátoři, aby mohla ke šťastnému majiteli dorazit ve své plné kráse. Nikdo nechce špinavý pohár…

Affirmed byl dlouhou dobu posledním koněm, jemuž se podařilo Trojkorunu získat. Před pár týdny na něj navázal American Pharoah, po 37 letech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud