23. června 2017 • 12:19

Hráč kriketu Pietersen vymění sport za ochranu nosorožců

Autor: Ondřej Horák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj s pytláky se mu jeví zřejmě lépe, než boj s ostatními týmy. Šestatřicetiletý profesionální hráč kriketu, a bývalý anglický reprezentant Kevin Pietersen, se rozhodl, že místo pálky vezme do ruky flintu a bude v africké buši zachraňovat nosorožce.



Má v sobě velký potenciál, který umí využít ve svůj prospěch. Hráč australského týmu Melbourne Stars, Kevin Pietersen, se stal živou reklamou. V zápase proti Melbourne Renegades, kdy na své pálce měl nalepené samolepky s nosorožci, upoutal pozornost spousty lidí. „Kriket je moje obrovská vášeň a já se budu snažit uvést tento problém do podvědomí co nejvíce lidí“, řekl Jihoafričan pro Daily Mirror.

Kvůli incidentu, při kterém v pařížské zoo pytláci uřezali motorovou pilou nosorožci roh, spojil síly s týmem Melbourne Stars a australskou mobilní společností Optus. Společnými silami chtějí zabránit obchodu s nosorožčími rohy a celkově chránit životy afrických zvířat. “Incident v Paříži mi nechal šrám na srdci a já jsem se rozhodl zničit tohle zlo“, řekla hvězda Stars.

Po rozloučení s kriketem se australský hráč odebere do své residence na kraji přírodní rezervace v Jižní Africe, kde plánuje trávit čas jako projektový manažer.

„Mám postavené sídlo na kraji parku Kruger, kde se příští léto budu nejspíš schovávat někde v křoví. Hrát kriket je pro mě velmi důležité, ale jsem zapojený do ochrany životního prostředí a to bude teď mou prioritou“, tvrdí ambiciózní Pietersen.

Jihoafričan Kevin Pietersen, je šestatřicetiletý pálkař a takzvaný off spin nadhazovač, který v současné době hraje za tým Melbourne Stars v Bash League. Je také vyhlášený jedním z nejrychlejších běžců a jedním z nejrychlejších nadhazovačů současnosti. Deník The Guardian ho nazval největší hvězdou moderního kriketu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud