29. listopadu 2015 • 10:15

Šampionovi přáli i United. Kličko měl porážku v očích, řekl Fury

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Způsobil prvotřídní senzaci. Pro samotného britského boxera Tysona Furyho však nebylo překvapením, že po 11 letech ukončil neporazitelnost ukrajinského giganta Vladimira Klička a po vítězství na body bral čtyři mistrovské pásy v těžké váze. V sebevědomých prohlášeních mohl pokračovat i po výroku rozhodčích. „Věděl jsem, že ten zápas vyhraju. Věděl to i Vladimir, jeho tým to věděl také. Viděl jsem v jeho očích,“ řekl Fury.



Zatímco fanoušci, experti i bookmakeři ho považovali za outsidera, on si věřil. A nakonec se Fury mohl také radovat. „Vždycky jsem říkal, co se chystám provést. To sebevědomí jsem neměl pro nic za nic,“ rozdával jeden sebevědomý výrok za druhým.

O dvanáct let mladší vyzyvatel uhájil neporazitelnost i v 25. duelu v profesionálním ringu. I když v posledním 12. kole měl viditelně méně sil a Kličko se snažil duel rozhodnout, předchozí kolo naopak zvládl Fury výrazně lépe.  „Už jsem si říkal, že to má. Je těžké přijet do Německa a vyhrát na body,“ připomněl, že ukrajinskému boxerovi je země, kde se konal sledovaný zápas, tradičně nakloněná.

„Všichni jste o něm pochybovali, všichni jste se mýlili,“ řval Furyho otec John po vyhlášení výsledků na novináře přítomné v hale a v euforii sliboval, že nový šampion bude vládnout dalších dvacet let. Furymu poslal gratulaci také i Manchester United, mezi jehož fanoušky rodák z druhého největšího anglického města patří.

Kličko uznal šokující porážku. S Furym už mluví o odvetě
Video se připravuje ...

Došlo i na vyjádření vzájemného respektu. Fury před soubojem provokoval Klička tím, že přišel na společnou tiskovou konferenci v kostýmu Batmana, pak zase zpěvem písně Bette Middlerové, do které zakomponoval slova "já budu ten s mistrovskými pásy". Po zápase své chování omlouval a soupeři prokázal respekt. "Říkal jsem hlouposti. Vladimire, jsi skvělý šampion a dík, že jsi se mnou boxoval. Před zápasem to všechno byly jen hrátky a legrace."

I Kličko uznal, že tentokrát nebyl tím lepším v ringu. "Tyson byl hrozně rychlý. Nevěřil bych, že to dokáže. Prostě jsem nenašel tu správnou zbraň, jak na něj," dodal Kličko.

Tysonu Furymu gratuluje k výhře jeho manželka Paris
Tysonu Furymu gratuluje k výhře jeho manželka Paris

 

Kličko nabídl soupeři podání ruky. Fury nejdřív odmítl
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud