6. listopadu 2015 • 19:52

Vysoká porážka na úvod. Florbalisté podlehli Švédsku 1:9

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští florbalisté vstoupili do turnaje Euro Floorball Tour v Brně vysokou porážkou se Švédskem 1:9. V dresu úřadujících mistrů světa se zaskvěl hattrickem Johannes Larsson. Další zápas čeká svěřence trenéra Radima Cepka v sobotu v 19:00 proti Finsku.



Švédové poprvé udeřili ve čtvrté minutě a trefili se v ní hned dvakrát. Skóre otevřel po přečíslení Enström a hned za 17 vteřin překonal gólmana Součka zblízka také nekrytý Kanebjörk. Ve 12. minutě snížil Tokoš a Češi se před 1543 diváky po šancích Curneyho ani Sladkého vyrovnání nedočkali.

V druhém dějství favorit definitivně rozhodl, když se prosadil dvakrát Larsson a jednou Nordgren s Kimem Nilssonem. "Plán bylo hrát pořád stejně dobře do útoku. Měli jsme ale problém po šestém gólu, kdy jsme asi ani sami moc nevěřili, že s tím zápasem ještě půjde něco udělat," řekl útočník Matěj Jendrišák oficiálním stránkám Českého florbalu.

V 52. minutě dovršil hattrick ve vlastním oslabení Larsson a debakl potvrdili Galante Carlström se Svahnem, který také skóroval při přesilovce českého týmu. "Šancí jsme měli dost, takže pokud je nebudeme proměňovat, tak na téhle úrovni tomu budou odpovídat i výsledky. Budeme si muset také lépe pokrývat střed hřiště," dodal Jendrišák, který je v dresu Linköpingu osmý v produktivitě švédské ligy.

ČR - Švédsko 1:9 (1:2, 0:4, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Tokoš (Sladký) - 4. Enström (Rudd), 4. Kanebjörk (Eriksson), 22. Larsson (Eriksson), 27. Nordgren (Enström), 33. K. Nillson, 39. Larsson (Gustafsson), 52. Larsson (Kanebjörk), 58. Galante Carlström (K. Nilsson), 60. Svahn (Samuelsson). Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.). Vyloučení: 1:4. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 1543.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud