7. října 2015 • 17:38

Házenkářkám se dařilo, na úvod kvalifikace ME rozdrtily Italky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České házenkářky vstoupily do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v příštím roce jasnou výhrou 33:15 nad Itálií. Svěřenkyně Jana Bašného vedly v Praze na Podvinném mlýně nad outsiderem už v poločase o devět gólů, a i když po pauze na chvíli polevily, v závěru dosáhly na drtivé vítězství.



V druhém duelu skupiny se reprezentantky představí v neděli na Ukrajině, zbylým soupeřem je Srbsko. Na šampionát do Švédsku postoupí první dva celky ze skupiny a nejlepší tým ze třetích míst.

Od začátku nebylo pochyb o tom, kdo zvítězí. Češky byly lepší ve všech herních činnostech a slušně zaplněná hala na Podvinném mlýně, kam hráčky v rámci projektu pozvaly i lidi bez domova, se dobře bavila. V osmé minutě upravila Hrbková ze sedmičky na 5:1 a italský kouč si vzal první oddychový čas. Domácí tým ale dál na palubovce kraloval a navyšoval vedení.

Obranu dobře řídila Štěrbová, která se navzdory červnovému ukončení kariéry ještě rozhodla pomoci českému celku v úvodních dvou zápasech kvalifikace, a tradičně spolehlivě chytala brankářka Raníková. Reprezentace tak za úvodní poločas inkasovala jen pět branek a do kabin šla s náskokem 14:5. Na českých gólech se podílelo hned deset hráček.

Po přestávce Italky přidaly a během necelých čtyř minut třikrát skórovaly. Český celek naopak polevil a na konci 39. minuty po úspěšné sedmičce Niederwieserové vedl už jen o pět branek.

Pak ale na zteč italské branky zavelela dvěma trefami po sobě Salčáková a po následném gólu Hradilové si Itálie vzala další oddychový čas. Hostujícímu týmu to však nebylo nic platné, viditelně mu došly síly a těsně po půlce druhého dějství zvýšila Salčáková poprvé v utkání na dvouciferný rozdíl ve skóre. Češky dohrály zápas v exhibičním tempu a až na obranářku Štěrbovou se střelecky prosadily všechny hráčky z pole.

ČR - Itálie 33:15 (14:5)

Sestava ČR: Raníková, Satrapová - Kordovská, Knedlíková, Keclíková, Salčáková, Ryšánková, Hrbková, Luzumová, Štěrbová, Malá, Hradilová, Kolomazníková, Jeřábková, Adámková, Marčíková.Rozhodčí: Kijauskaiteová, Zalieneová (obě Litva).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud