Michal Koštuřík
25. července 2015 • 21:10

Fantom Došek! Cítil se hrozně a pak zničil Duklu hattrickem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ráno se probudil a cítil se pod psa. Vpodvečer si natáhl dres, nazul kopačky a vyřídil Duklu hattrickem. Nezničitelný Libor Došek odstartoval pravděpodobně poslední rok své kariéry tradičním počinem. Pražského soka odrovnal stejným způsobem už loni v září. „Mohl by to být můj oblíbený soupeř,“ pousmál se sedmatřicetiletý útočník Slovácka.



Ve druhé půli vzal dynamický duel do svých rukou. Použil k tomu hlavu, pravačku i levačku. Obránci protivníka jen zírali. „Rozhodl to,“ řekl jasně trenér vítězů Svatopluk Habanec. „Uklidnilo mě, že se tak prosadil. Je to náš stěžejní hráč, gólově nadstandardní. Jel na krev až do konce. Jsem rád, že mu to tak vyšlo,“ dodal.

Samotný útočník by si ráno rozhodně nevsadil, že mu utkání s králem přípravy sedne. Dukla budila v táboře domácích oprávněný respekt. „Když jsem se vzbudil, cítil jsem se hrozně. Dusno, chvilku slunko, pak zase opar. Říkal jsem si, že to bude těžké. Ale tak to bývá. Člověk se někdy necítí a pak mu to tam padne,“ líčil autor hattricku.

Náročný duel z něj rychle vysával síly, čtvrthodinu před koncem Došek ukazoval směrem ke střídačce, že bude za pět minut střídat. Kouč ho ale neposlechl. A dobře udělal. Veterán v závěru rozhodl o triumfu Slovácka. „Naštěstí trenér vycítil, že mám formu. Klobouk dolů před ním, že má ten šestý smysl,“ usmál se hrdina.

„Znovu rozhodla efektivita, pohotovost a důraz v šestnáctce Libora Doška,“ povzdechl si kouč poražených Luboš Kozel, jenž si pochopitelně vybavil loňský výprask s Doškovou pečetí. „Zbytečná porážka,“ shrnul dnešní daleko vyrovnanější partii, ve které jeho tým dokonce vedl. Nakonec se ale opět sklonil před dvoumetrovou gólovou mašinou.

Útočník Libor Došek vstřelil Dukle hattrick a pomohl Slováku k výhře 4:3.
Útočník Libor Došek vstřelil Dukle hattrick a pomohl Slováku k výhře 4:3.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud