Jan Vacek
9. srpna 2015 • 11:00

Co musí mistrovská Plzeň zlepšit? Hledá se sebevědomí i střelec!

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za standardních okolností by to bylo běžné ligové utkání. Plzeň-Slovácko (18.00). Jedna ze třiceti čárek, které si musí mistr v cestě za obhajobou odškrtnout. Středeční selhání ve třetím předkole Ligy mistrů proti Maccabi Tel Aviv však z pohledu Viktorie staví dnešní duel do úplně jiného světla. Pro družinu trenéra Miroslava Koubka je nesmírně důležité hned z několika důvodů. Nedělní Sport shrnuje, co musí Plzeň proti Slovácku zvládnout.



Najít góly

Dva zápasy bez vstřelené branky, to rozhodně není plzeňský obyčej. Na Dukle doplatila Viktoria na bídnou koncovku, proti Tel Avivu už se do šancí téměř nedostala. Dvakrát střelecky naprázdno vyšel mistr naposledy v říjnu 2013. Je nezbytné, aby se probrali dosud nevýrazní útočníci. Jediný Aidin Mahmutovič se dokázal v úvodu sezony dvakrát prosadit, Jan Holenda a Michal Ďuriš na první zásahy stále čekají. I díky tomu Plzeň strádá.

Oživit opory

Nejsou to pouze David Limberský a Václav Procházka, které start do sezony nezastihl v ideálním rozpoložení. Nevýrazní jsou i další hráči, od kterých se očekává, že Viktorii potáhnou. Milionová posila Jan Kopic se stále sžívá s novým prostředím, v posledních dvou duelech zaostal za očekáváním rovněž tvůrce hry Daniel Kolář. Aby mohla Plzeň započít výstup vzhůru, potřebuje své klíčové muže v mnohem lepší pohodě.

Zamávat prohrám

Začalo to minulou sobotu na Dukle, pokračovalo v týdnu drtivým selháním s Maccabi Tel Aviv. Dvě porážky v řadě za sebou. Něco, co Plzeň zažila naposledy v březnu 2014. Ani v minulém ročníku se nestalo, aby Západočeši odcházeli ze hřiště opakovaně poraženi. Nyní musí udělat maximum, aby nepříjemný pád zastavili. Nahrává jim jméno soupeře, se Slováckem totiž Západočeši neprohráli dlouhých čtrnáct zápasů v řadě.

Získat sebevědomí

Plzeň disponuje ohromně zkušeným kádrem, i na něm se ovšem vyřazení s Maccabi podepsalo. Nikdo nepočítal s tím, že by mohl dvojzápas o účast v play off Ligy mistrů nabrat takový směr. O to složitější nyní pro Viktorii bude, aby se ze zklamání oklepala. Dnešní výhra by Západočechům jistě pomohla. Možná ještě důležitější ovšem je, aby přišla po vydařeném výkonu. Jen tak mohou kapitán David Limberský a spol. najít ztracenou sebedůvěru.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud