26. září 2015 • 04:59

Tecl padl, sudí pískl penaltu. Byla to bezmoc, zlobil se Jarolím

Autor: dvo, hp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby tenhle okamžik rozhodl páteční předehrávku 8. kola mezi Jabloncem a Boleslaví (1:2), asi by trenér Středočechů Karel Jarolím zboural tamní Střelnici. Severočeši totiž ve druhém poločase vyrovnali z penalty po nafilmovaném pádu útočníka Stanislava Tecla. Boleslav ale nakonec vyhrála 2:1 a Jarolím mohl zvolat: „Zvítězila spravedlnost.“



O přestávce za stavu 1:0 pro hostující mužstvo rozduněla jabloneckou Střelnici bubenická show, ale bicí domácí fotbalisty neprobudily, přestože Jaroslav Šilhavý do hry nasadil i druhého útočníka Stanislava Tecla.

Ten nakonec v 69. minutě značně přihraným pádem vybojoval pokutový kop, když sudí Petr Ardeleánu (více si o něm přečtěte ZDE) velmi přísně nařídil penaltu po minikontaktu s brankářem Janem Šedou.

Jablonec - Mladá Boleslav: Pád Stanislava Tecla a jeho penalta na 1:1
Video se připravuje ...

„Byla velmi přísná,“ zlobil se kouč Jarolím. „Nerozumím tomu, je to na lavičce bezmoc. Měl jsem obavy, aby nás to psychicky nepoložilo, naštěstí se tak nestalo,“ dodal devětapadesátiletý trenér Boleslavi.

Podobného názoru byl i expert České televize a bývalý obránce Slavie Martin Hyský.„Nemohu si pomoct, ale tohle pro mě penalta není. Šeda sice udělal obrovskou chybu, když mu vypadl míč z ruky. Kontakt mezi nimi byl. Šedova noha byla u té Teclovy, ale brankář o něm vůbec nevěděl,“ popsal celou situaci ze svého pohledu.

Jablonecký fotbalista penaltu s přehledem proměnil. Jenže za šest minut později dostala stejnou výhodu i Boleslav a kapitán Lukáš Magera zajistil Středočechům zasloužené tři body. „Nakonec zvítězila spravedlnost a nám se podařilo vyhrát,“ uzavřel hostující kouč Jarolím své pozápasové hodnocení.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Mladá Boleslav 1:2
Video se připravuje ...

Autor prvního gólu Jablonce z penalty Stanislav Tecl (uprostřed vlevo) se raduje se spoluhráči. Vpravo brankář Boleslavi Jan Šeda.
Autor prvního gólu Jablonce z penalty Stanislav Tecl (uprostřed vlevo) se raduje se spoluhráči. Vpravo brankář Boleslavi Jan Šeda.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud