Jan Malý
4. prosince 2015 • 11:53

Zájem Monaka o Skaláka sílí! Nabídlo 40 milionů, Boleslav chce víc

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zájem slavného AS Monaco o boleslavského a reprezentačního záložníka Jiřího Skaláka sílí, podle informací Sportu už francouzský klub předložil Středočechům nabídku ve výši 1,5 milionu eur (40,5 milionu korun), šéf Boleslavi Josef Dufek to ale odmítá.



Když na jaře uplatnil na záložníka Jiřího Skaláka opci a vysázel Spartě na stůl 10 milionů korun, udělal skvělý kauf. Skalákova cena strmě roste a Josef Dufek, prezident klubu z Mladé Boleslavi, bude mít v zimě dost práce, aby svůj klenot, který se rozehrál k vynikajícím výkonům a proklouzl i do reprezentace, udržel v týmu i pro jarní část.

Zájemci kolem šikovného záložníka sondují terén čím dál intenzivněji, největší zájem má nyní AS Monaco, to už mělo podle informací Sportu Boleslav oslovit s nabídkou 1,5 milionu eur (40,5 milionu korun). Pro Dufka má mít ale Skalák ještě větší hodnotu, tato částka by pro něj byla v dané situaci asi málo.

„Nějaké náznaky zájmu o Jirku Skaláka registrujeme, i z Monaka, ale není to ve fázi, že bychom od někoho dostali konkrétní nabídku. Nemám signály, že by se to mělo vyřešit v krátké době,“ říká k tomu Dufek.

Skalákovo tajemství? Ventilek na bránu a vnitřní placírka
Video se připravuje ...

Prioritou pro něj zůstává udržení Skaláka v klubu i pro jarní část a případně ho prodat až po mistrovství Evropy. Boleslavský křídelník se pozvolna etabluje v reprezentaci a má slušnou šanci si na EURO zahrát, pak by mohla jeho cena ještě stoupat.

Monaco svůj interes zesiluje zřejmě i proto, že se mu v poslední době zranili dva důležití záložníci Nabil Dirar a Thomas Lemar. Zároveň ve Skalákově případě platí, že pokud na něj dostane Boleslav takovou nabídku, kterou akceptuje, musí jít nejdříve za Spartou, která by měla šanci přestupovou částku dorovnat a hráče si koupit. Ovšem ačkoliv by na Letné svého odchovance rádi přivítali zpět, není moc pravděpodobné, že by za něj byli ochotni vyplatit sumu v řádech desítek milionů korun.

Sám hráč se ještě soustředí na závěr podzimní části, Středočeši hrají v neděli v Brně.

Vycházející ligové hvězdy v reprezentaci oslnily. Jaké mají zbraně?
Video se připravuje ...

¨

TOP 5 gólů 9. kola: Pospíšilův přímý kop i Skalákův oblouček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud