22. ledna 2016 • 13:19

Třetí posila pro Bohemians 1905. Na hostování přichází Švec ze Slavie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 získali na půlroční hostování obránce konkurenční Slavie Michala Švece. Osmadvacetiletý defenzivní univerzál se od začátku ledna s "Klokany" připravoval a zasáhl do dvou zápasů.



"Michal je zkušený hráč, který umí hrát více postů. Dokáže nastoupit na kraji obrany i na pozici defenzivního záložníka," řekl na webu Bohemians trenér Roman Pivarník.

Třináctý celek nejvyšší soutěže tak po slovenském bekovi Peteru Čögleyovi a finském záložníkovi se slovenskými kořeny Tomáši Hradeckém získal třetí zimní posilu. "Michal byl navrchu našeho seznamu, proto jsem rád, že přišli ti hráči, které jsme chtěli," těšilo Pivarníka, jehož tým naopak po podzimu opustili krajní obránci Lukáš Pauschek a Radek Šírl.

Slávistický odchovanec Švec v zimě 2008 přestoupil do nizozemského Heerenveenu a pak hrál za Györ, s nímž získal maďarský titul. Na konci loňského února se do mateřského klubu vrátil a od té doby odehrál 14 ligových zápasů. Celkem má zadák se dvěma reprezentačními starty v nejvyšší soutěži na kontě 81 utkání a dva góly.

"Jsem rád, že Bohemka projevila zájem, abych tady mohl alespoň hostovat. S trenérem jsme se ještě nebavili o konkrétní pozici. Je pravda, že jsem poslední dobou nastupoval na kraji obrany, ale předtím jsem hodně hrával v záloze. Mně osobně je to jedno, důležité je, aby to fungovalo," konstatoval Švec.

Nejnovější fotbalové přestupy sledujte ONLINE ZDE

Michal Švec ve svém prvním zápase za Bohemians 1905
Michal Švec ve svém prvním zápase za Bohemians 1905

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud