13. března 2016 • 18:26

Ščasný bránil Váchu: Řekl, že to chytil Bičík. Nepochybuji o tom

Autor: pod, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moment, který byl pro průběh zápasu Olomouce se Spartou klíčový. A o kterém se ještě bude mluvit. Hostující záložník Lukáš Vácha pomohl ve 30. minutě brankáři Davidu Bičíkovi vyrazit míč rukou z branky, rozhodčí Michal Paták ale penaltu nepískl. Trenér Zdeněk Ščasný se za své hráče postavil.



Klíčová situace pochopitelně vyvolala velké vášně. „Chtěl jsem to chytit, to je pravda, ale zezadu mě trefil David Bičík, takže to byl jeho zákrok,“ ošíval se Vácha o poločase v přímém přenosu O2 Sport.

Jiný názor měl ale bývalý rozhodčí Robert Henn. „Byla to jasná penalta pro Olomouc a červená pro Váchu,“ tvrdil. Na záznamu je skutečně patrné, že záložník Sparty rukou zahrál, až za ním jsou totiž ruce Davida Bičíka.

Trenér Zdeněk Ščasný měl ale jiný názor a navíc se opřel právě do Roberta Henna. „Řešil jsem to o poločase, protože jsem slyšel, že expert Henn... No, expert... Tenhle pán to zase okomentoval po svém. Není to poprvé. Já se tomu až někdy směju, když si pak ty zápasy pouštím. Ty jeho výroky jsou až úsměvné,“ nebral si servítky.

Olomouc - Sparta: Do brány hlavičkoval Mahmutovič, Vácha vyrazil míč rukou
Video se připravuje ...

„Tentokrát jsem reagoval tak, že jsem se okamžitě zeptal Bičíka a zeptal jsem se Váchy. Ani jeden není hráč, který by mi prostě lhal. Říkám, pánové, abych nevypadal jako blbec. Byla to ruka? A Vácha říkal, já jsem po tom chtěl šáhnout, nicméně tam šáhnul Bičík. Byl to normální zákrok Bičíka. A já nemám nejmenší důvod o tom pochybovat,“ tvrdil Ščasný.

Protože sudí Paták spornou situaci přešel, mohl Vácha ve druhém poločase výrazně pomoci k prvnímu gólu hostujícího favorita. Sparta nakonec v Olomouci vyhrála 2:0.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Sparta 0:2. Vácha mohl jít ven
Video se připravuje ...

Olomouc - Sparta: Konstruktivní diskuze? Brabec se pohádal s Váchou
Video se připravuje ...

Olomouc - Sparta: Marečkova teč pomohla Váchově střele do brány. Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud