11. dubna 2016 • 13:00

Přehmaty v Patákově režii? Ruka bez trestu i nakloněná rovina

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Rozhodčí Michal Paták už výrazně promluvil do průběhu několika zápasů v této sezoněRozhodčí Michal Paták už výrazně promluvil do průběhu několika zápasů v této sezoněFOTO: Koláž iSport.cz

    Kolem rozhodčího Michala Patáka je zase rušno. Jeho výkon při výhře fotbalistů Plzně ve Zlíně 2:1 vzbudil velkou negativní odezvu, ale chyb a přehmatů už má na kontě jen v této sezoně mnohem víc. Ve druhém kole pořádný guláš v penaltách Jablonce a Bohemians, diskuze o jeho nakloněné rovině ve prospěch Slavie, či neodpískaná Váchova ruka na brankové čáře v Olomouci. Podívejte se, ve kterých zápasech na sebe Paták upoutal nechtěnou pozornost.

  • Guláš při penaltách v Jablonci

    CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Bohemians 1905 2:2. Klokani pokazili oslavy
    Video se připravuje ...

    2. kolo
    Jablonec – Bohemians 1905 2:2

    Hned na začátku sezony ukázal Paták, že umí na hřišti udělat pořádný guláš. Zatímco zřejmé fauly brankáře Zlámala a obránce Škerleho v pokutovém území Bohemians s ledovým klidem přešel, slabé zatažení Šmída za dres Wágnera se mu zdálo přespříliš a nařídil penaltu pro Jablonec. Hosty zase necitlivě zabrzdil v nadějném brejku, když zastavil pronikajícího Patrika Schicka kvůli údajnému útočnému faulu.

  • Šural mluvil o arogantním chování

    CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Liberec 1:1. Slovan propásl šanci jít do čela
    Video se připravuje ...

    10. kolo
    Sigma Olomouc – Slovan Liberec 1:1

    Na Patákův výkon si stěžovali také liberečtí fotbalisté. A to po remíze na hřišti Olomouce. „První kartu jsem dostal za řeči. Slušně jsem se rozhodčího zeptal, jestli mám raději spadnout na penaltu, když mě soupeř drží. A on mi řekl… No, to si raději nechám pro sebe, co mi řekl. Byl arogantní, ale to je věc druhá. A ten faul? To podle mě ani faul nebyl. Skákal jsem před hráče, abych zblokoval přihrávku, a on se začal válet,“ prohlásil tehdy Josef Šural, který v zimě přestoupil do Sparty.

  • Fanouškům Slavie vadila nakloněná rovina

    CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 0:0. Několik šancí a tyč hostům nestačily
    Video se připravuje ...

    18. kolo
    Vysočina Jihlava – Slavia Praha 0:0

    Pifku na zkušeného sudího měli po 18. kole někteří slávističtí fanoušci. Překvapivě si nestěžovali, že by Paták jejich týmu škodil, v jejich očích naopak až příliš červenobílým stranil. Domácí trestal za malicherné zákroky, naopak ostrý skluz slávisty Bílka přešel bez žluté karty a uchránil ho od vyloučení. „Ještě víc než neproměněné šance a pouhý bod mě vadí, když nám pomáhají rozhodčí. Nešla by díky sílícímu vlivu zařídit pravidelně rovina?“ napsal na Twitter Lukáš Vala alias Strašák. Bývalý vůdce kotle Slavie nebyl jediný, který měl z počínání arbitrů podobný dojem. Deník Sport ho hodnotil jako nejslabšího sudího kola, Slavia se od interpretací o nakloněné rovině distancovala (Více čtěte ZDE>>>).

  • Váchova ruka v Olomouci

    Olomouc - Sparta: Do brány hlavičkoval Mahmutovič, Vácha vyrazil míč rukou
    Video se připravuje ...

    21. kolo
    Sigma Olomouc – Sparta Praha 0:2

    Své o sudím Patákovi ví i v Olomouci. Ve 21. kole proti Spartě si záložník hostů Lukáš Vácha si zahrál na brankáře, po hlavičce útočníka Aidina Mahmutoviče ještě za bezbrankového stavu míč vyrazil z branky rukou. Situace ovšem byla poměrně nepřehledná, za Váchou se totiž o zákrok snažil sparťanský gólman David Bičík. Právě to hostujícího favorita zachránilo od penalty a samotného fotbalistu od červené karty. Sudí Michal Paták totiž Váchovu ruku přešel. Sparta i díky tomu vyhrála 2:0.

  • Petrželova ruka a vyloučení

    Zlín - Plzeň: Limberský oplácel kopanec Vukadinovičovi
    Video se připravuje ...

    24. kolo
    Zlín – Viktoria Plzeň 1:2

    Poslední "velký" Patákův večer. Největší emoce vzbudila ruka plzeňského záložníka Milana Petržely před vyrovnávacím gólem, kterou však podle nového šéfa komise rozhodčích Miroslava Tulingera vyhodnotil špatně Patákův asistent Kotík. Ale tato situace nebyla zdaleka jediná kontroverzní. Bez povšimnutí nechal třeba Hubníkův skluz, či Limberského kopnutí, po nichž měl následovat karetní tresty. (Více čtěte ZDE>>>)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud