31. července 2017 • 20:18

Sudí Orel na Slavii hrubě chyboval. Pokazil penalty, Ščuk měl jít ven

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR označila výkon sudího Pavla Orla v sobotním ligovém utkání mezi Slavií a Teplicemi za neakceptovatelný. Udělal tři hrubé chyby, z toho dvě ve prospěch Slavie.



Orel poprvé chyboval v osmé minutě, kdy odpískal pokutový kop pro Slavii za domnělou hru rukou teplického Tomáše Vondráška. Domácí z penalty vstřelili jediný gól zápasu. Komise mu navíc vytkla, že penaltu odpískal až po několika sekundách hry. "Bylo špatně, že odpískal penaltu. A navíc tak pozdě. Tam byla prodleva nejméně osm vteřin," řekl předseda komise rozhodčích Michal Listkiewicz České televizi.

Slavia - Teplice: Ruka? Orel zapískal penaltu, Altintop proměnil, Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Ve 38. minutě naopak Orel měl pískat penaltu pro Slavii poté, co teplický stoper Michal Jeřábek zezadu podkopl domácího útočníka Halila Altintopa při snaze o dorážku. "To byla stoprocentní penalta a ještě se žlutou kartou pro faulujícího hráče," uvedl Listkiewicz.

Slavia - Teplice: Jeřábek srazil dorážejícího Altintopa, penalta se nepískala
Video se připravuje ...

Dále měl Orel v 53. minutě udělit druhou žlutou kartu slávistickému záložníkovi Jasminu Ščukovi za bezohledné kopnutí do soupeře a vyloučit ho. Ščuk však na trávníku vydržel do 79. minuty, kdy vystřídal.

"Komise rozhodčích FAČR považuje výkon rozhodčího za neakceptovatelný v profesionálních soutěžích," uvedla komise v prohlášení. Výši trestu však nesmí na pokyn UEFA zveřejňovat.

Chyby se dopustil rovněž Zbyněk Proske, když v utkání mezi Brnem a Ostravou neodpískal v 10. minutě pro Baník pokutový kop za úmyslnou hru rukou Jakuba Šurala. Ostrava zápas vyhrála 3:1.

Ve druhé lize hrubě chyboval asistent Valter Boček, který v duelu Příbrami se Znojmem mylně signalizoval ofsajd a hostům ve 31. minutě nebyla uznána regulérní branka. Zápas skončil 0:0.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Teplice 1:0. Mistr začal výhrou, Altintop se trefil z penalty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud