18. srpna 2014 • 14:40

Pulpit v euforii: Mr*at ku*vy! Do Zlína teď přivede posilu z Itálie

Autor: pj, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Horkokrevný kouč Martin Pulpit si užil slastné vítězství proti svému bývalému klubu Viktorii Žižkov. Jeho svěřenci zvítězili 3:2 a zejména po druhé vstřelené brance se trenér zlínských fotbalistů opíjel euforií. Teď má další plány: posílit kádr o italského záložníka Guida Benattiho z FC Janov!



Kdo je Guido Benatti? Dvacetiletý nadějný záložník, který patří italskému Janovu. Do druholigového Zlína míří na testy.

„Na začátku příštího týdne připojí dva fotbalisté z Balkánu a díky svým kontaktům v Itálii přivedu také jednoho defenzivního záložníka z FC Janov se zkušenostmi ze Serie A. Všechny hráče chceme během týdne otestovat, protože ve Zlíně zůstanou pouze tehdy, pokud by našli uplatnění v základní sestavě,“ citují trenéra Pulpita oficiální stránky Zlína.

Ačkoliv si Benatti v italské nejvyšší soutěži ještě nepřipsal start, dvakrát byl jenom na lavičce, mnoho zkušeností nabral na trénincích s prvním týmem Janova. V juniorské soutěži Primavera A odehrál celkem 29 zápasů a vstřelil dvě branky.

VIDEO: Trenér Pulpit emotivně slaví branku Zlína

Kouč Pulpit chce Benattiho a další hráče z jediného důvodu: posílit a rozšířit nesmírně úzký kádr. „Pořád se budu opakovat jako setrvačník, ale je to náš největší problém,“ přiznal po vítězství nad Viktorií Žižkov (3:2).

Sobotní zápas si užil dosyta. Podle Pulpita nešlo jen o druholigové utkání, nýbrž o nadprůměrně prvoligové střetnutí. „Zápasu nechybělo vůbec nic! Nasazení obou mužstev, velké množství brankových příležitostí, pět vstřelených branek,“ řekl Pulpit.

Není divu, že parádním duelem nechal strhnout. A po druhé vstřelené brance Zlína skákal radostí za použití pár vulgárních slovíček, které ale nemířily na jeho bývalý klub ze Žižkova: „M***t k***y! Č****i, vole!“

„Vrátil jsem se do svého mládí a viděl jsem Bohemku osmdesátých let za Tomáše Pospíchala. Tam to mělo všechno. Nasazení, bojovnost, centry do vápna a troufnu si říct, že druhý poločas a enormní nasazení jsme si výhru zasloužili,“ zakončil Pulpit.

VIDEO: Trenér Pulpit na pozápasové tiskové konferenci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud