Stanislav Hrabě
2. dubna 2015 • 11:15

Mužstvo mě potřebuje, věděl Skalák. Pochválil ho i majitel Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastoupím, mužstvo ve štychu nenechám! Přestože den před úvodním duelem čtvrtfinále Poháru FAČR mladoboleslavský záložník Jiří Skalák nastoupil za český výběr do 21 let a gólem z penalty rozhodl o výhře nad Portugalskem 1:0, sebral zbytek sil a v Uherském Hradišti proti Slovácku vyběhl. Krásným gólem na 2:1 (konečný výsledek 2:2) pomohl vytvořit nadějný vstup do odvety.



Lukáš Magera, Jiří Štohanzl a Ondřej Kúdela zraněni, trenér mladoboleslavského týmu Karel Jarolím lepil pro úvodní duel čtvrtfinále Poháru FAČR proti Slovácku zálohu, jak se dalo.

Oslovil i Jiřího Skaláka, jenž byl původně uvolněn pro reprezentaci do 21 let a v úterý 31. března nastoupil do 30 minut v přípravném střetnutí proti Portugalsku a gólem z penalty rozhodl o výhře 1:0. „Když bylo potřeba, tak jsem slíbil, že přijedu,“ nemínil Skalák nechat mužstvo ve štychu. 

Všechno bylo logisticky perfektně připravené. Sportovní sekretář Vladimír Rosenberger vyzvedl hráče po utkání v pražském Edenu, do hotelu v Uherském Hradišti za mužstvem dorazili krátce po půlnoci. „Nastoupím,“ slíbil okamžitě dovezený záložník trenéru Jarolímovi, který na něj čekal.

Objevil se základní sestavě. „Napřed bylo dohodnuto 30 minut, pak z toho byla hodina, nakonec skoro celý zápas,“ připomenul Skalák svoje střídání v 88. minutě. Výkon podal opět vynikající, v 56. minutě poslal nádhernou střelou hosty do vedení 2:1.

Přitom se tvrdí, že fotbalista není schopen zvládnout dva zápasy po sobě byť ne v plné minutáži. „Říká se to, ale mužstvo to potřebovalo. Cítil jsem se dobře,“ odmítl Skalák dělat z toho velkou vědu. „Má charakter,“ ocenil jeho přístup majitel klubu Josef Dufek.

Slovácko - Mladá Boleslav: Gól Jiřího Skaláka na 1:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Mladá Boleslav 2:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud