4. května 2016 • 04:40

Spartu ničí marodka! Na Jablonec půjde s dorostem, nejstarší bude Štěch

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, dnes uvidíte jinou Spartu. Mladou a talentovanou. Do odvetného semifinálového utkání MOL Cupu s Jabloncem (17.30) půjde v okysličené sestavě s desítkou juniorů a dorostenců. „Starším“ hráčem by měl být pouze šestadvacetiletý gólman Marek Štěch. Obstojí proti zkušenějšímu soupeři a podaří se jim zvrátit nepříznivý výsledek z prvního zápasu (0:2)?



Výrazně obměněná sestava Sparty je důsledkem velké marodky, která zasáhla napříč kabinou téměř všechny. Stoprocentně zdraví jsou de facto jen čtyři hráči z pole – Costa , Petr Jiráček, Ladislav Krejčí a Kehinde Fatai. Ostatní svěřence Zdeňka Ščasného trápí menší či vážnější zdravotní trable.

Trenérský štáb s vedením klubu nicméně usoudil, že než zdravou čtveřici implantovat do kombinované sestavy, bude lepší dát v odvetě s Jabloncem prostor jedenáctce složené z talentovaných mladíků, kteří ovládli juniorskou i dorosteneckou ligu. Navíc v situaci před sobotním ligovým utkání s Libercem, se kterým Sparta nesmí prohrát, jinak by si vážně zkomplikovala souboj o druhé místo. V případě neúspěchu by se Slovan dotáhl na jediný bod.

Jak by mohla vypadat sestava Sparty

Štěch (26 let) - Kadlec (21), Piško (20), Březina (19), Čmelík (19) - Wiesner (18), Matoušek (21), Sáček (19), Plachý (18) - Turyna (18), Čapek (18).

Do tréninku se zapojilo celkem deset hráčů z dorostu a čtyři z juniorského týmu, což mimo jiné narušilo program devatenáctky. Včerejší zápas se Slováckem musela odehrát v improvizované sestavě. Z velké části ji tvořili hráči z mladší kategorie, vesměs ročníky 1999. A uhráli se staršími protivníky remízu 1:1.

Trenérem Sparty U19 je David Holoubek, který se pro dnešní zápas přesune na lavičku prvního týmu a bude po ruce kouči Ščasnému, protože povahu i fotbalové kvality všech mladíků zná do nejmenších detailů.

Dorostence letenského klubu však nečeká snadný zápas. Jablonec si veze nadějný výsledek z prvního zápasu 2:0. „Což není optimální,“ okomentoval ho Ščasný. A celkově má k postupu do finále Mol Cupu blíž. Do odvety vstupuje v roli favorita.

„Výsledku 2:0 z prvního duelu si nesmírně vážíme. Doma jsme neinkasovali, což je v pohárových zápasech hrozně důležité. Pro kluky to byl impuls, že se dá hrát opravdu s každým. Ale uvědomujeme si, že odveta bude ještě těžká,“ uvedl jablonecký kouč Zdenko Frťala po prvním střetu. Avšak cíl se nemění. „Chceme do finále,“ prohlásil záložník Martin Pospíšil.

V předchozí sezoně se to Jablonci povedlo, až ve finále ho zastavil Liberec v penaltovém rozstřelu.

Teplice - Sparta: Frýdka po faulu odnesli. Trestný čin, zuřil Ščasný
Video se připravuje ...

MARODKA SPARTY

Zranění do konce sezony
Mario Holek
Ondřej Mazuch
Martin Frýdek
Josef Šural

Krátkodobá zranění/nemoc
Jakub Brabec
Tiémoko Konaté
Lukáš Mareček
Bořek Dočkal
Marek Matějovský
Lukáš Vácha
Lukáš Juliš
David Lafata

S rizikem obnovení zranění
Ondřej Zahustel

Rozumná odpověď! Blonďatá reportérka zpražila kousavého kouče Sparty Ščasného
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud