27. května 2015 • 23:05

Sevilla zdolala Dněpr 3:2. Evropskou ligu vyhrála počtvrté

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sevilly porazili ve finále Evropské ligy Dněpropetrovsk 3:2. Španělský tým obhájil loňský triumf a jako první v historii vyhrál tuto soutěž počtvrté. Dněpr sice ve Varšavě brzy vedl po trefě Kaliniče, favorit však otočil skóre díky Krychowiakovi a Baccovi. Ještě před pauzou vyrovnal Rotan, po změně stran ale rozhodl svým druhým zásahem Kolumbijec Bacca.



Sevilla potvrdila stoprocentní finálovou bilanci a navázala na předchozí úspěchy z let 2006, 2007 a 2014. Svěřenci Unaie Emeryho si také zajistili místo v příští sezoně Ligy mistrů.

Na lavičce ukrajinského celku zůstal brankář Jan Laštůvka, obránce Ondřej Mazuch znovu chyběl kvůli zranění.

Dněpropetrovsk na varšavském Národním stadionu proměnil hned svoji první šanci, když Matheusův centr zužitkoval v sedmé minutě hlavičkující Kalinič. Poté převzalo iniciativu španělské mužstvo. Reyesova rána skončila těsně vedle a brankář Bojko vyrazil hlavičku Krychowiaka po rohu. Polský reprezentant ale po dalším rohovém kopu ve 28. minutě tvrdou ranou srovnal.

VIDEO: Sestřih finálového duelu mezi Sevillou a Dněprem

Favorit už ve 31. minutě přidal druhý gól. Reyes vyslal Baccu do samostatného úniku a nejlepší týmový střelec po kličce Bojkovi poslal míč do odkryté branky. Dněpr dvě rychlé branky nesrazily. Konopljankův pokus ještě vyškrábl gólman Rico, minutu před pauzou už však uspěl kapitán Rotan precizně zahraným přímým kopem.

Druhý poločas nezačal tak otevřeně a diváci dlouho čekali na větší příležitost. Sevilla hodně hrozila ze standardních situací. Po jedné z nich Bojko vyrazil míč ke Krychowiakovi, ale jeho ránu v šestnáctce zblokovala obrana Dněpropetrovsku.

Radost na straně Sevilly byla ohromná
Radost na straně Sevilly byla ohromná

V 73. minutě se opět blýskl osmadvacetiletý kanonýr Bacca, který po přistrčení Vitola podruhé překonal gólmana Dněpru. Autor sedmi branek v EL pak ještě hlavou neproměnil dvě další slušné příležitosti.

Krátce před koncem zůstal na hřišti bezvládně ležet Brazilec Matheus a po ošetření byl odnesen na nosítkách. Ukrajinský tým v té době už třikrát střídal, takže musel dohrát v deseti. I v oslabení si nicméně Dněpr vytvořil závěrečný tlak, který ale Sevilla ustála a mohla se opět radovat.

ONLINE přenos z finále Sevilla - Dněpropetrovsk  ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 5. • 20:45
FC Dněpr Dněpropetrovsk
FC Dněpr Dněpropetrovsk
2:3
ONLINE
27. května
20:45
Sevilla FC
Sevilla FC
Góly

Domácí: 7. Kalinič, 44. Rotaň

Hosté: 28. Krychowiak, 31. Bacca, 73. Bacca

Sestavy

Domácí: Bojko – Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Leo – Kankava (85. Šachov), Fedorčuk (68. Bezus) – Matheus, Rotaň (C), Konopljanka – Kalinič (78. Selezňov).

Hosté: S. Rico – Vidal, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Krychowiak – J. Reyes (C) (59. Coke), Banega (87. Iborra), Vitolo – Bacca (82. Gameiro).

Náhradníci

Domácí: Laštůvka, Gama, Bezus, Lučkevič, Selezňov, Alexandru, Šachov

Hosté: Coke, Beto, Figueiras, Gameiro, Iborra, Suárez, Navarro

Karty

Domácí: Kankava, Kalinič, Rotaň, Leo

Hosté: Krychowiak, Carriço, Bacca

Rozhodčí

Atkinson – Mullarkey, Child (Královec)

Stadion

Národní stadion Varšava

Finále fotbalové Evropské ligy ve Varšavě:

Dněpr Dněpropetrovsk - FC Sevilla 2:3 (2:2)

Branky: 7. Kalinič, 44. Rotan - 31. a 73. Bacca, 28. Krychowiak. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.). ŽK: Kankava, Kalinič, Bezus, Rotan, Léo Matos - Krychowiak, Carrico, Bacca. Diváci: 56.000.

Sestavy:

Dněpropetrovsk: Bojko - Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Léo Matos - Kankava (85. Šachov), Fedorčuk (68. Bezus) - Matheus, Rotan, Konopljanka - Kalinič (78. Selezňov). Trenér: Emery.

Sevilla: Rico - A. Vidal, Carrico, Kolodziejczak, Trémoulinas - Mbia, Krychowiak - Reyes (58. Coke), Banega (89. Iborra), Vitolo - Bacca (82. Gameiro). Trenér: Markevič.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud