7. srpna 2015 • 04:50

Los EL: Plzni hrozí Žilina, Spartě Rumunsko, Jablonec může jít na Ajax

Autor: jon, iSport.cz, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS EVROPSKÉ LIGY 13:00 ONLINE | V duších fotbalistů Plzně i Sparty dál leží velké zklamání, oba celky by jistě chtěly být v pátečním osudí play off Ligy mistrů. Nicméně situace po 3. předkolech vypadá tak, že český fotbal bude mít čtyři zástupce v play off Evropské ligy. Na koho mohou narazit české kluby?



Tři české celky - Plzeň, Sparta a Liberec - jsou nasazené, což jim při výběru soupeře dává značnou výhodu. Přesto je v osudí řada zrádných celků, které můžou cestu do základní skupiny velmi znepříjemnit. Jde například o Astru Giurgiu, Rosenborg, Hajduk Split, HJK Helsinki či slovenskou Žilinu.

Možní soupeři pro Plzeň, Spartu, Liberec a Jablonec

Plzeň: Rosenborg (Nor.), Zorya Luhank (Ukr.), Žilina (Slov.), Vojvodina (Srb.), Altach (Rak.). 

Sparta: Helsinki (Fin.), FC Thun (Švýc.), Astra Giurgiu (Rumun.), Midtjylland (Dán.), Odds (Nor.), Qäbälä (Azerbajd.).

Liberec: Hajduk Split (Chor.), Atromitos (Řecko), Dinamo Minsk (Běl.), Videoton (Maď.), Rabotnicki (Mak.), Kairat Almati (Kazach.).  

Jablonec: Ajax (Niz.), PAOK (Řecko), Young Boys Bern (Švýc.), Lutych (Bel.), St.-Étienne (Fra.).

Los play off Evropské ligy začne dnes ve 13 hodin, sledovat jej budeme ONLINE.

VIKTORIA PLZEŇ

Český mistr půjde do osudí jako jeden z nejlepších celků. Z 15 týmů, které se do play off Evropské ligy přesunuly po vyřazení z 3. předkola Ligy mistrů, je s koeficientem 41,825 třetí v pořadí. Jako nasazený celek by Západočeši měli dostat přijatelnějšího soupeře. Situace v klubu, který těžce vydýchává vyřazení s Maccabi Tel Aviv, je jednoznačná. Cílem v příštích týdnech bude konsolidování mužstva tak, aby play off Evropské ligy zvládlo a zůstalo v pohárech po celý podzim. Jinak se dá v Plzni čekat velké zemětřesení...

Zklamaný Kolář: Gól zanechal stopy, pak jsme jen nakopávali míče
Video se připravuje ...

Vše bylo obráceně, než jsme chtěli, řekl Koubek po konci Plzně v LM
Video se připravuje ...

SPARTA PRAHA

Letenský tým byl velmi blízko vyřazení silného CSKA Moskva, dokončit senzační dílo se bohužel nepodařilo. Sparťané v domácí odvetě promrhali vedení 2:0, zápas dohrávali v oslabení a nakonec odcházeli z trávníku po porážce 2:3. Rovněž Sparta půjde do osudí Evropské ligy jako nasazená, šéfové klubu si také moc přejí, aby rudé barvy reprezentovaly Česko v Evropě minimálně celý podzim.

Ščasný po prohře s CSKA: Rozhodčí hrubě ovlivnil utkání
Video se připravuje ...

LIBEREC

Liberec se i díky pomoci severočeského rivala z Jablonce dostal do pozice, že do play off Evropské ligy jde jako třetí český nasazený celek. Nově se utávářející mužstvo si suverénně poradilo s izraelským Kirjat Šmona, svěřenci Jindřicha Trpišovského vstoupili do sezony velmi dobře. Podaří se týmu zopakovat pohárovou jízdu z doby, kdy celek vedl Jaroslav Šilhavý?

JABLONEC

Jablonec si postup zajistil proti silné Kodani, což se před vzájemným soubojem příliš nečekalo. Peltův ambiciózní celek v odvetě v Dánsku dokázal smazat jednobrankové manko, v divokém utkání zvítězil 3:2 a dostal se do play off Evropské ligy. Jablonec by si mohl poprvé ve své historii zahrát poháry v podzimní části, jako na nenasazený tým na něj v osudí čekají silní soupeři. Mimo jiné nizozemský Ajax...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud