22. října 2015 • 23:21

Smůla! Liberec přišel o výhru nad Groningenem v 96. minutě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Liberce remizovali ve třetím duelu skupiny F Evropské ligy s Groningenem 1:1. Skóre otevřel v 87. minutě střídající Kevin Luckassen, ale v 96. minutě srovnal z dorážky po neproměněné penaltě Danny Hoesen. Hosté přitom hráli od 83. minuty bez vyloučeného Michaela de Leeuwa.



Slovan tak nenavázal na minulou výhru 1:0 z Marseille, přesto je s čtyřmi body na postupovém druhém místě tabulky o bod před francouzským týmem, který prohrál v Braze. Za čtrnáct dní se Severočeši představí v odvetě na půdě Groningenu.

Do liberecké sestavy se vrátil bek Bartošák, který nečekaně rychle vyléčil zranění z nedávného duelu s Bohemians 1905. Naopak mimo hru zůstal Hovorka, jehož na stoperu nahradil bývalý hráč Groningenu Švejdík.

Zleva Hans Hateboer a vedle něho David Pavelka.Foto Dominik Bakeš (Sport)
Slovan začal aktivně a v šesté minutě měl úvodní šanci. Folprechtovu střelu hostující brankář jen vyrazil, ale Bakoš nedokázal míč doklepnout do sítě. Groningen sice prohrál první duely skupiny bez vstřelené branky, ale U Nisy nehrál špatně a hlavně v kombinacích na míči byl silný.

Poprvé výrazněji zahrozil ve dvacáté minutě, kdy Mahiho tečovaná střela skončila těsně mimo a postranní tribuna vyprodaná dvěma tisícovkami hostujících fanoušků jen zklamaně vydechla.

Jinak byl ale v první půli nebezpečnější Liberec. Ve 23. minutě si naskočil na centr Jefremov a gólman Padt vyškrábl balon zpoza břevna na roh. Těsně před přestávkou pak hostující brankář vyrazil Coufalovu dalekonosnou ránu.

Po pauze úřadující vítěz Nizozemského poháru přidal a v 54. minutě málem otevřel skóre. Mahiho střelu z přímého kopu zastavilo břevno. Na druhé straně si s Bartošákovým pokusem poradil Padt. Groningen byl na startu druhé půle aktivnější a Linssen málem využil Koubkova zaváhání při rozehrávce. Poté se hosté marně dožadovali penalty.

Trenér Trpišovský byl po závěrečném hvizdu hodně zklamaný.Foto Dominik Bakeš (Sport)
V 66. minutě měl ovšem velkou šanci Jefremov. Položil si obránce, jenže pak před brankářem Padtem zamířil mimo.

Za šest minut pak z dobré pozice přestřelil Pavelka. Oba týmy se snažily strhnout výhru na svou stranu. Rusnákovu ránu lapil na Koubek a domácí Shala volejem pak přestřelil.

Liberec se tlačil za vítězným gólem. V 79. minutě Šural přes hlavu v akrobatické pozici mířil těsně nad a Luckassena z úhlu vychytal Padt. Slovanu pak pomohl střídající De Leeuw, který po pěti minutách na hřišti kopl Shalu do obličeje a dostal červenou kartu.

Domácí si vytvořili velký tlak a v 87. minutě se dočkali. Po závaru přiťukl Pokorný Luckassenovi a nizozemský útočník proti svým krajanům dotlačil míč do sítě.
Jenže Liberec možná klíčovou výhru v boji o postup neudržel. Už po uplynutí nastavení odpískal sudí ve vápně faul na Hateboera, a i když Hoesen z penalty Koubka nepřekonal, z dorážky s pomocí břevna srovnal.

Krutá penalta! Asistent říkal, že to bylo naopak, tvrdí kouč Liberce
Video se připravuje ...

Penaltu viděl jen sudí za brankou, říká Pavelka. Křivdu ale necítí
Video se připravuje ...

Folprecht penaltu neviděl, ale být prý neměla. Bojí se o postup
Video se připravuje ...

3. kolo základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:

Slovan Liberec - FC Groningen 1:1 (0:0)
Branky: 87. Luckassen - 90.+6 Hoesen. Rozhodčí: Dingert - Pickel, Bornhorst - Dankert, Hartmann (všichni Něm.). ŽK: Pokorný, Luckassen - Tibbling, Hateboer.
ČK: 83. M. de Leeuw (Groningen). Diváci: 8793.

Sestavy:

Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Folprecht - Jefremov, Shala (84. Bartl), Šural (89. Sackey) - Bakoš (61. Luckassen). Trenér: Trpišovský.
Groningen: Padt - Kappelhof, Reijnen, Larsen (88. Antonia) - Hateboer, Tibbling, Maduro (78. M. de Leeuw), Tamata - Linssen (70. Hoesen), Mahi, Rusnák. Trenér: Van de Looi.

Z V R P Skóre B
1. Braga 12 6 2 4 16:15 20
2. Marseille 8 4 1 3 13:9 13
3. Liberec 6 2 1 3 6:8 7
4. Groningen 6 0 2 4 2:8 2

Marek Bakoš se snaží vypálit a brání ho Hans Hateboer.
Marek Bakoš se snaží vypálit a brání ho Hans Hateboer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud