25. srpna 2016 • 23:39

Ščasný odkryl, jak vzniklo klíčové střídání. Slíbil české posily z ciziny

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil infarktový zápas. Fotbalisté Sparty v odvetě play off Evropské ligy prohrávali se Sönderjyske 0:2 a zdálo se, že postup je ztracen. „Řekl jsem týmu, že když dva góly dali oni, my je dokážeme vstřelit taky,“ uvedl po utkání trenér Zdeněk Ščasný. A hráči ho poslechli. Dánského soupeře porazili nakonec 3:2 a zajistili si účast v základní skupině.



O vítězství rozhodl Jakub Brabec, který přišel na hřiště v 85. minutě těsně před svojí gólovou hlavičkou. Už vám podobný tah takhle někdy vyšel?
„Vím, že některá střídání už se povedla, ale takhle rychle… To asi ne. Nevzpomenu si.“

Kdy vás napadlo poslat Brabce na hřiště? On sám tvrdil, že to snad měl být nápad brankáře David Bičíka .
„Vzniklo to po debatě asistentů s vedoucím mužstva Miroslavem Barankem. Upozorňoval jsem na to, že chci do hry poslat vysokého Zahustela. Váhali jsme, koho vystřídat. Bary (Miroslav Baranek, pozn. red.) ale přišel s tím, že by bylo lepší tam poslat radši Jakuba Brabce. To, že jsme ho poslali na hrot, bylo štěstí. Byl tam jen u té branky, pak se zatáhl.“

Jak moc reálný je jeho odchod do Anderlechtu?
„Probíhají jednání, proto byl Kuba v poslední době mimo centrum dění.“

První poločas nebyl vůbec ideální, co jste hráčům řekl, že ve druhém poločase předvedli lepší výkon?
„Byl takřka bez naší herní kvality. Hráči na hřišti čekali, kdo si při absenci Bořka Dočkala , který zakládá naše akce, vezme míč. Navíc jsme byli pomalí. A to, co jsme byli schopni vymyslet při těch inkasovaných brankách… Do druhého poločasu jsem apeloval na to, abychom do pokutového území posílali víc centrů, snažili se vybojovat standardní situace. Týmu jsem hlavně řekl, že když dva góly dali oni, my je dokážeme vstřelit taky.“

Termín pro uzavření soupisek se blíží. Jak jste na tom s dalšími posilami? Přijdou nějací další hráči?
„Ano, posílíme. Jednání byla zpožděná i kvůli tomu, zda vůbec budeme hrát Evropskou ligu. Mohu říct, že minimálně dva kvalitní čeští hráči ze zahraničí přijdou.“

Šural přispěl k postupu Sparty: Kdybychom nevěřili, tak to neotočíme
Video se připravuje ...

Dočkal je zraněný, nestihne ani reprezentaci
Bořek Dočkal má poraněné postranní kolenní vazy a bude chybět Spartě až tři týdny. Přijde také o první sraz národního týmu pod vedením nového trenéra Karla Jarolíma , na který příští týden čekají zápasy s Arménií a Severním Irskem.

Klíčový hráč Sparty se nezapojil už ve středu do předzápasové tréninku a nebyl ani v nominaci na odvetu 4. předkola Evropské ligy se Sönderjyske. Sparta bez něj vybojovala výhru 3:2 a postoupila."Bořek Dočkal bude chybět dva až tři týdny. Byl včera na vyšetření a má poraněné postranní kolení vazy," řekl po utkání trenér Zdeněk Ščasný.

Připustil, že Dočkalova absence byla na hře týmu citelně znát. "Bez něj jsme byli bezradní při zakládání útoků," prohlásil.

Sedmadvacetiletý Dočkal, který má na kontě 25 utkání v národním týmu, se objevil i v dnešní nominaci trenéra Jarolíma, ale kvůli zranění se bude muset ze zápasů omluvit.

Brabec: Nerozcvičoval jsem se, měl jsem tam prolítnout, jak je mým zvykem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud