16. září 2016 • 11:25

V Anglii píší o prohře Sparty: Zápas jako trénink, fanoušci měli konflikt

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou reklamu si fotbalisté Sparty v Anglii svým prvním vystoupením v základní skupině Evropské ligy neudělali. Jejich prohru 0:3 na Southamptonu hodnotí britský tisk jako zaslouženou a v komentářích tamní novináři naopak oceňují, že se domácí pod vedením nového trenéra Claudea Puela na pátý pokus dočkali prvního vítězství v sezoně.



Tohle vítězství Southampton nutně potřeboval a nakonec ho získal snadněji, než jeho fanoušci očekávali. „Sparta nabídla jen zanedbatelně hrozeb v zápase, který se občas podobal tréninku. Hosté přinutili brankáře Frasera Fostera k jen jednomu zákroku proti střele střídajícího Davida Lafaty. To už ale bylo skóre 2:0 pro domácí,“ zhodnotil web BBC průběh utkání.

Slova chvály měl pro Southampton také místní deník Daily Echo. „Někdy ve fotbale potřebujete vítězství, jindy velký výkon. Trenér Puel musel cítit, že od zápasu se Spartou dostal obojí,“ hodnotil příznivý výsledek.

Nejvíc oceňovaným se stal výkon Charlieho Austina, autora prvních dvou gólů, který se v soutěžním utkání trefil poprvé od ledna. „Southamtpon čelil kritice za chybějící zakončení v uplynulých zápasech. Vypadá to však, že se dokázal poučit,“ hodnotí list Guardian.

Web deníku Daily Mirror pak zmiňuje konflikt fanoušků Sparty, kteří se v druhé půli snažili na tribuně proniknout do sektoru domácích příznivců. Policie jim v tom však dokázala zamezit.

Sektor sparťanských fanoušků při utkání na stadionu Southamptonu
Sektor sparťanských fanoušků při utkání na stadionu Southamptonu

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud