Michal Koštuřík
29. září 2017 • 15:20

Zlín prochází tvrdou školou. Škodovka taky nevyhraje formuli 1, říká Páník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Ví, že ve skupině Evropské ligy čelí obrům. Fotbalový Zlín letos možná vytáhne rozpočet na rekordních sto milionů korun, Lokomotiv Moskva spotřebuje na sezonu zhruba dvě miliardy. Zaměstnává reprezentanty různých zemí, aktuálního mistra Evropy, kapitána ruského národního týmu. I proto je Bohumil Páník pokorný, smířlivý a svůj tým ani po kruté porážce s druhým celkem ruské ligy 0:3 neshazuje. „Já říkám, že Formuli 1 taky nevyhrajete s vytuněnou škodovkou. Možná jednou z milionu pokusů. Když se ostatní vybourají a nedojedou,“ glosoval kouč Fastavu nepovedenou partii na luxusním stadionu Lokomotivu.



Nebyl to pěkný pohled. Na Zlín a tím i na celý český fotbal. Druhá minuta, šestá, sedmnáctá. Tři lehké góly v Dostálově síti a diváci mohli klidně odejít domů.

„Naprosto otřesný vstup. Abych byl naprosto upřímný, přál jsem si, ať už je konec zápasu,“ nezastíral levý bek Daniel Holzer . Hattrick portugalského filuty Manuela Fernandese, borce, co prošel Evertonem, Valencií či Besiktasem, ho ohromil. „Hodně jsem si ho všímal,“ pousmál se hořce Holzer. „Byl hodně dobrý na míči, dynamický. Velmi silný jeden na jednoho. A bylo vidět, že si ví rady v zakončení. S přehledem to tam vždycky uklidil. Ukázal obrovskou kvalitu, zápas rozhodl,“ věděl, že záhy nebylo o co hrát.

Petr Jiráček v zápase proti Lokomotivu Moskva
Petr Jiráček v zápase proti Lokomotivu Moskva

Zlínští nestíhali, kupily chyby. Až když Lokomotiv ubral, chytli se a ve druhé půli už drželi krok. „V šatně jsme nabádali hráče, ať hrají poctivě zezadu a nedostaneme sedmičku. Ve druhém poločase hráli výborně oba naši stopeři, vlastně celá obranná čtverka byla výborná. Je to pro nás obrovská zkušenost. Nebuďme naivní. Učíme se hrát velký fotbal. Úroveň hráčů Lokomotivu je někde jinde. Když budeme mít hráče v rukách dva tři roky, možná je taky posuneme dál,“ uvažoval Páník.

Jeho tým čeká už v neděli souboj na Baníku, do Ostravy jede už zítra. Času na regeneraci je minimum, proto se očekávají změny v sestavě.  „Uvidíme podle zdravotního stavu. Baník bude jiný zápas, určitě nastoupí někteří, co nehráli v Moskvě od začátku,“ potvrdil kouč, jenž dosud sestavou příliš nerotoval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud