7. listopadu 2008 • 09:25

Villa se vezla na vlně štěstí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většina britských deníků přiznává na svých stránkách, že výhra Aston Villy 1:0 ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA proti Slavii byla dílem štěstí.



Poukazují na to, že ve druhém poločase jen s vypětím všech sil tým Martina O'Neilla neinkasoval a díky tomu si prakticky zajistil postup do další fáze této evropské soutěže.

"V hlavním světovém městě piva mohli pozvednout fanoušci Aston Villy sklenici na počest střelce Johna Carewa. Ten byl nejprve potrestán za návštěvu nočního klubu před prvním zápasem s Ajaxem, nyní jeho branka poslala tým do dalšího kola," připomněly The Times nedávné eskapády norského útočníka.

Jeho zásluhu na jediné brance utkání však nejčtenější deníky nezveličují. "Carew nevědomky tečoval střelu Stevea Sidwella, což stačilo k poločasovému vedení. Slavia měla poté jednu šanci za druhou, O'Neillův tým ale vydržel," dodal The Guardian.

"Villa i přes zuřivý nápor domácích ve druhém poločase udržela letošní neporazitelnost proti zahraničním soupeřům. Navíc přivodila Slavii první prohru v jejich novém stadionu," upozornil na bilanci českého týmu z posledního úspěšného období The Daily Mail.

"Villa se vezla na vlně štěstí. Carew našel cestu do ráje při misi Aston Villy v Edenu," pohrál si s významem názvu slávistického stadionu bulvární The Sun. "Devětadvacetiletý Carew alkohol nepije, nyní to ale byla po jeho teči Slavia, která zůstala ve městě piva střízlivá," pokračoval v narážkách na pražské symboly The Sun.

BBC připomíná, že přední anglický celek v pondělí prohrál ligový zápas v Newcastlu a měl velmi krátkou dobu na to, aby se ze svých chyb poučil. "Villa se představila v Praze v úplně jiném světle a s velkými změnami oproti duelu v Newcastlu.

Se šesti novými tvářemi bylo zřejmě nevyhnutelné, že tým musel chvíli hledat svůj rytmus. Díky využití křídelních prostorů a rychlých přihrávek se dočkala brzy toho, co si zasloužila," uznale zhodnotil výkon Angličanů server BBC.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud