25. května 2013 • 11:40

Němci varují: Teroristé chystají útok během finále Ligy mistrů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá policie před dnešním finále Ligy mistrů vydala varování před možným teroristickým útokem na veřejných shromážděních fotbalových fanoušků, kteří budou po celé zemi londýnský zápas mezi Bayernem Mnichov a Borussií Dortmund sledovat na velkoplošných obrazovkách. Varování předal ministerstvu vnitra šéf Spolkového kriminálního úřadu (BKA), podle nějž je hrozba útoku spojena s islamisty.



Policie kvůli tomu výrazně zvýší bezpečnostní opatření v Berlíně a dalších městech. Informoval o tom dnes server Spiegel Online.

Podle šéfa BKA Jörga Zierckeho existují vážné náznaky, že by se útočníci mohli zaměřit na fotbalové fanoušky, jichž se dnes večer ke společnému sledování zápasu sejdou po celé zemi desetitisíce.

Pravděpodobně plánují bombový útok, nic konkrétnějšího ale kriminalisté nezveřejnili. Ziercke proto už v pátek varoval zástupce spolkového ministerstva vnitra a ministerstev v jednotlivých zemích.

Jürgen Klopp na zádech. Takhle fanoušci Borussie uctívají svého oblíbeného trenéra
Jürgen Klopp na zádech. Takhle fanoušci Borussie uctívají svého oblíbeného trenéra

Agentura DPA upozorňuje, že podobná varování v minulosti často vyšla na prázdno. Policie ale hodlá nasadit veškeré prostředky, aby zvýšila bezpečnost. Při příchodu chce například všem divákům prohlížet tašky, aby vyloučila možnost, že někdo do davu pronese výbušninu. V paměti totiž stále zůstává nedávný útok na bostonský maraton, během nějž přišli o život tři lidé.

Německé fotbalové finále, které se odehraje na londýnském stadionu ve Wembley, budou mít Němci možnost sledovat nejen v televizi, ale i na nesčetných veřejných přenosech. Nejvíce lidí se zřejmě sejde v Dortmundu, Mnichově a Berlíně.

V Dortmundu se 18.000 diváků sejde pod střechou dvou Vestfálských sportovních hal a dalších odhadem 45.000 zaplaví náměstí před radnicí. Bayern svým fanouškům nabídl možnost sledovat zápas na domácím stadionu Allianz Arena, kapacita 66.000 míst je už vyprodaná. Další desetitisíce fanoušků vyjdou do ulic v Berlíně, kde je přichystané promítání na tradičním místě blízko Braniborské brány v centru města.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud