26. listopadu 2014 • 15:29

Za JEDEN faul DVA tresty pro Bayern. Jak to řeší jiné sporty?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden prohřešek, dva tresty. Po faulu Mehdiho Benatii z Bayernu Mnichov dostal Manchester City v úterním utkání Ligy mistrů výhodu početní převahy a šel po nařízené penaltě i do vedení. Dvojitá sankce je sice zavedeným jevem, nicméně vyvolává mezi fotbalovými fanoušky stále větší a větší diskuze. Jak podobné situace řeší jiné sporty?



1. Fotbal

Bayern není prvním týmem, který doplatil na stávající podobu pravidel. Sudí Pavel Královec zcela správně ve 20. minutě udělil červenou kartu a nařídil pokutový kop. Pro Bayern to však byla obtížná situace. V budoucnu je možné, že už k ní nedojde. Minulý měsíc hovořil předseda UEFA Michel Platini o možné úpravě pravidel, které by postih omezilo jen na jednu sankci.

2. Hokej

V hokeji je provinilé mužstvo potrestané jen jednou. Když je hráč v gólové příležitosti v blízkosti brankáře a je faulován, sudí nařídí pouze trestné střílení. Pokud není v šanci, udělí dvě trestné minuty. Nájezd a vyloučení rozhodčí udělí jen tehdy, pokud hráč, co fauloval, vyfasuje vyšší trest.

Jaroslav Vlach na Filipa Šindeláře při trestném střílení nevyzrál
Video se připravuje ...

3. Florbal

V Česku rozšířený sport zašel ve svých pravidlech ještě dál. Sudí při trestném střílení vyloučí hráče, který fauloval. Pokud nájezd však soupeř promění, jeho dvouminutový trest se zruší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud