14. dubna 2015 • 23:29

VIDEO: Hráči Monaka se zlobí na Královce. To nebyla penalta, zuří

Autor: riš, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Juventus se na svém hřišti nenechal zaskočit Monakem a vyhrál v prvním čtvrtfinálovém duelu 1:0. Gólem z penalty, který po faulu stopera Carvalha na Moratu nařídil český sudí Pavel Královec. Oprávněně? Portugalský obránce fauloval, ale je otázkou, zda ve vápně, nebo před ním.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
1:0
ONLINE
14. dubna
20:45
AS Monaco FC
AS Monaco FC
Góly

Domácí: 57. Vidal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Vidal, Pirlo (74. Barzagli), Marchisio – Pereyra (87. Sturaro) – Tévez, Morata (83. Matri).

Hosté: Subašič – Raggi (C) (71. Berbatov), R. Carvalho (C), Abdennour, Kurzawa – Moutinho, Fabinho, Kondogbia – Dirar (51. Silva), Martial (87. M. Carvalho), Ferreira-Carrasco.

Náhradníci

Domácí: Storari, Barzagli, Pepe, Padoin, Sturaro, Llorente, Matri

Hosté: Stekelenburg, Wallace, Berbatov, Carvalho, Germain, Silva, Echiejile

Karty

Hosté: R. Carvalho

Rozhodčí

Královec – Slyško, Wilczek

Stadion

Juventus Stadium

Více než o promarněných šancí nebo o průběhu utkání, který nikterak strhující nebyl, se nejspíše bude mluvit o penaltě, která zápas rozhodla.

Na první pohled vypadalo vše jasně. Běžela 56. minuta, do šestnáctky Monaka se snášel vysoký míč, po kterém se ohlíželi domácí Morata a velezkušený stoper Carvalho v dresu Monaka. Ten spíše z nešikovnosti než zlého úmyslu sundal Moratu k zemi, sudí Královec nařídil penaltu a vše vypadalo jasně.

Opakované záběry ale odhalily, že k úplně prvnímu kontaktu mezi oběma hráči došlo nejspíše ještě těsně před hranicí pokutového území…

VIDEO: Penaltový zákrok Carvalha na Moratu

„Rozhodčí (Královec) pomohl Juventusu. Rozhodně to penalta nebyla, ke kontaktu došlo před pokutovým územím,“ řekl Gianluca Vialli, trenér a expert italské televize Sky.

Carvalho se čertil a snažil se Královce přesvědčit, aby penaltu odvolal. „Nebyla! Nebyla!“ mával prstem na českého arbitra portugalský obránce. Marně, a navrch uviděl žlutou kartu.

„Bez pochyb to byl faul, ale když se podíváte na ten střet, tak byl ještě před pokutovým územím. Ale chápu, že to rozhodčí měl těžké a měl jen okamžik na to se rozhodnout,“ prohlásil monacký obránce Andrea Raggi. „Výsledek určilo nepřesné rozhodnutí rozhodčích. Naše prohra neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti,“ uvedl trenér Leonardo Jardim.

Následně si balon postavil k penaltě Vidal a poslal ji Subašičovi do úplně jiného kouta branky, než kam se gólman vydal. A tím byl výsledek zápasu určen, protože hosté srovnat nedokázali. Monako půjde do odvety, která se hraje 22. dubna, s jednogólovým mankem.

Jediný střelec úvodního čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Juventusem a Monakem - Arturo Vidal.
Jediný střelec úvodního čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Juventusem a Monakem - Arturo Vidal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud