27. července 2015 • 14:07

Plzeň a Spartu čekají klíčové bitvy. Provedu změny, říká Ščasný

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek odehráli první utkání v nové sezoně Synot ligy, nyní už se plně soustředí na velký sen v podobě Ligy mistrů. Fotbalisty Plzně a Sparty čeká v úterý první zápas 3. předkola. Zatímco Západočeši dnes odletěli do Tel Avivu, pražský tým čekala cesta do Moskvy.



Sparta musela v pátek vstřebat zklamání, na půdě Jihlavy pouze remizovala. Favorizovaného CSKA se ale nebojí. „Vzadu se nám zdají hodně otevření,“ všiml si trenér letenského týmu Zdeněk Ščasný.

Kvalitu ruského vícemistra ale pochopitelně uznává. „Je to mužstvo, které je dlouho pohromadě, a má výborné hráče. Jejich největší síla je směrem dopředu, jsou hodně agresivní – ať už Musa, Tošić, nebo Eremenko,“ tvrdil zkušený kouč.

Naprosto jasně vědí, co mají hrát. V tom je jejich velká výhoda,“ doplnil další přednost CSKA. Ruskému týmu se totiž v posledních letech mění sestava jen minimálně, hlavně obrana zůstává prakticky ve stejném složení.

Naopak Sparta chystá oproti zápasu v Jihlavě v základní jedenáctce změny. „Už jsem říkal, že v Moskvě naše sestava bude vypadat trochu jinak, takže nějaké změny určitě budou,“ prozradil Ščasný.

Plzeň čeká bouřlivá atmosféra

Zatímco Sparta odletěla směrem na východ, Plzeň se vydala do Izraele. Konkrétně do Tel Avivu, kde odehraje zápas proti tamnímu Maccabi. „Věřím, že přivezeme dobrý výsledek do odvety,“ doufal obránce František Rajtoral.

Čeká nás bouřlivá atmosféra, jiné podnebí a rychlí, kvalitní hráči,“ dodal devětadvacetiletý fotbalista, který už má z Tel Avivu zkušenost. V sezoně 2012/2013 tam totiž hrál proti sousednímu Hapoelu a vstřelil mu gól.

A na koho si musí dát Plzeň podle Rajtorala největší pozor? „Eran Zahavi je výborný střelec, hrál proti nám i za Hapoel a stále prokazuje, že je rychlý a technický. Pak také záložník Ben Haim, který je hodně šikovný. Všichni jejich hráči jsou skvěle dynamicky vybavení,“ tvrdil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud