26. července 2016 • 22:07

Plzeň – Karabach 0:0. Mistr doma nedal gól, Baránek viděl červenou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně vstoupili do 3. předkola Ligy mistrů domácí bezbrankovou remízou s Karabachem. Ázerbájdžánského mistra sice přehrávali, ale těžko si vytvářeli šance. Nejblíže gólu byl v 63. minutě Michael Krmenčík, který po rohu trefil tyč. Navíc poslední čtvrthodinu dohrávala Viktoria bez vyloučeného stopera Jana Baránka, neboť dostal dvě žluté karty.




Za týden v odvetě tak musí Plzeň na hřišti Karabachu zvítězit, nebo uhrát remízu se vstřeleným gólem, aby se přiblížila postupu do elitní evropské soutěže. Karabach však v dosavadních pěti domácích zápasech v předkolech Ligy mistrů ani jednou neprohrál.

Na Plzni bylo vidět, že přes léto zapracovala na presinku, dobře kombinovala a na hřišti měla převahu, ovšem chyběl jí tlak do útočného vápna. Většina akcí končila už před vápnem a šance tak přicházely poskromnu.

Až ve 13. minutě Kolář poprvé vyzkoušel hostujícího gólmana, ale byl to pokus z téměř nulového úhlu a výsledkem byl jen roh. Při dalším rohu se odehrála strkanice mezi Baránkem a útočníkem Madatovem, který se teatrální simulací snažil vykoledovat vyloučení domácího stopera, sudí však oba potrestal žlutou kartou.

Zklamaní fotbalisté Viktorie Plzeň opouští po remíze 0:0 s Karabachem hrací plochu
Zklamaní fotbalisté Viktorie Plzeň opouští po remíze 0:0 s Karabachem hrací plochu

Největší šanci první půle měl ve 22. minutě Kolář, jenže místo střely z hranice vápna zbytečně volil přihrávku na hůře postaveného spoluhráče.

Domácím zatrnulo ve 38. minutě, kdy Limberskému unikal rychlonohý Quintana a byl u míče dříve než vybíhající gólman Kozáčik. Situaci však nezvládl a Limberský s Kozáčikem nebezpečí odvrátili. Nakonec mohli jít do šaten veseleji plzenští, ale Ďuriš z otočky napálil míč jen těsně vedle.

Po změně stran Plzeň přeci jen přidala, Hrošovský však pálil nad a Petržela nepropálil hráče před sebou. V 63. minutě byla Plzeň nejblíže gólu: střídající Krmenčík po minutě na hřišti hlavičkoval po rohu, ale míč se otřel jen o tyčku.

V 75. minutě si Plzeň situaci hodně zkomplikovala, když Baránek na půlící čáře podkopl soupeře zezadu a sudí mu ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu. I tak mohl český mistr vyhrát. Do šance se dral Krmenčík, ale místo střely se snažil vymodlit penaltu. Sudí se jeho přihraným pádem nenechal oklamat.

Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov (všichni Mak.). ŽK: Baránek - Madatov. ČK: 75. Baránek. Diváci: 10.268.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník , Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář (79. Hejda), Kovařík (72. Kopic) - Ďuriš (62. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Karabach: Sehič - Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli (79. I. Gurbanov) - Míchel, Garajev - Dani Quintana (67. Ismajilov), Richard Almeida, Reynaldo - Madatov (46. Muarem). Trenér: G. Gurbanov.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Hrošovský: Těžko se jim dávají góly. Věřím ale, že postoupíme
Video se připravuje ...

Hubník: Hlavní bylo nedostat gól, to jsme splnili
Video se připravuje ...

Pivarník po remíze s Karabachem: Důvod? Málo střílíme
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud