17. října 2017 • 12:49

Na Ligu mistrů za 26 korun! Kdo nabízí lístky za cenu, které lze těžko uvěřit?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přemrštěné ceny vstupenek na zápasy s největšími týmy světa? Na to zapomeňte, ázerbajdžánský mistr Karabach plánuje v Lize mistrů naplnit stadion za pomoci těch nejlevnějších možných lístků. Chcete si navštívit jejich souboj s Chelsea či Atlétikem Madrid, připravte si dva ázerbajdžánské manáty - pouhých šestadvacet korun!



Karabach si užívá základní skupinu Champions League poprvé v historii, navíc proti světovým velikánům. V prvním zápase podlehl 1:2 AS Řím, teď jej čeká Atlético Madrid a Chelsea. Ceny tak nastavil neuvěřitelně nízko. Nejlevnější lístek na téměr sedmdesátitisícový stadion v Baku, kde tým hraje své domácí zápasy, stojí dva ázerbajdžánské manáty, tedy 26 korun - to je přesně dvojnásobná cena vstupenky na kvalifikační zápas Ázerbajdžánu s Českou republikou. Samozřejmě je nutno vzít v potaz průměrný měsíční plat Ázerbajdžánců, který činí v přepočtu necelé tři tisíce korun.

Fanoušci Chelsea, která se s Karabachem utká na konci listopadu, jsou z téhle noviny u vytržení. Je už ten nejlevnější lístek na domácí zápas základní skupiny stojí 35 liber, v přepočtu tisícikorunu. Za to mohou mít v Karabachu VIP sedačku pro sebe a ještě dva kamarády - nejdraží VIP vstup se totiž vyšplhá na 25 manátů, pouhých 323 korun.

Jak připomněli britští pamětníci, fanoušci týmů z anglické nejvyšší soutěže neplatili takhle nízké vstupné dobrých čtyřicet let, kdy stál lístek 70 pencí. V přepočtu na současnou měnu by to bylo 4,75 libry, což je stále méně, než za kolik v Londýně pořídíte čepované pivo.

Fanoušci AS Řím svůj sektor na stadionu v Baku zdaleka nezaplnili
Fanoušci AS Řím svůj sektor na stadionu v Baku zdaleka nezaplnili

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud