8. srpna 2017 • 22:40

Real - Manchester United 2:1. Španělé obhájili Superpohár, rozhodl Isco

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili v Superpoháru UEFA nad Manchesterem United 2:1 a po brankách Casemira a Isca evropský titul obhájili. Ve Skopje nebyly k vidění jen branky, ale také nastřelená břevna a velké šance. Za Angličany se však trefil pouze Romelu Lukaku a triumf opět po roce putuje do Madridu, kde se z cenné trofeje radují už počtvrté. V osmém utkání z posledních devíti let se navíc radoval španělský zástupce.



Real soupeře od začátku přehrával a vedl po gólech Casemira a Isca. Manchester už jen snížil dorážkou letní posily Romela Lukakua, který se trefil hned v prvním soutěžním utkání za United.

Real nastoupil bez své hvězdy Cristiana Ronalda v základní sestavě, ale příliš mu to nevadilo. Na hřišti rychle získal převahu a dobýval blok Manchesteru. Všechny hvězdy na hřišti pak převyšoval dříč středu pole Casemiro, který nejen dobře bránil, ale především útočil.

Už po čtvrthodině hry trefil břevno a ve 24. minutě otevřel skóre. Naběhl si na pas Carvajala a ve skluzu překonal gólmana De Geu. Gól však zřejmě padl z ofsajdu.

Real Madrid obhájil Superpohár UEFA, ovládl ho už počtvrté
Real Madrid obhájil Superpohár UEFA, ovládl ho už počtvrté

Manchester se dostával jen do náznaků a finální fázi řešil špatně zejména Pogba. To Real nadále dominoval a Benzemu a Kroose musel vychytat De Gea. V 52. minutě už ale španělskému gigantovi vyšla skvěle kombinační akce, Isco si narazil s Balem a ocitl se sám před brankářem, kterému nedal šanci střelou k tyči.

Manchester mohl rychle odpovědět, ale Pogbovu hlavičku vyrazil Navas a z dorážky Lukaku přestřelil. Jenže o pár minut později Navas opět vyrazil střelu Matiče jen před sebe, u míče byl jako první Lukaku a tentokrát se nemýlil.

Vyrovnat mohl Rashford, který měl velkou šanci, ale gól nedal. Real si tak už výhru pohlídal, navíc ji mohl ještě navýšit, jenže Bale trefil břevno a Vázqueze skvěle vychytal De Gea.

Trenér Manchesteru José Mourinho tak ani na pátý pokus neporazil svůj bývalý klub a utekla mu tak šance na zisk jediné velké trofeje, která mu ještě ve sbírce chybí. Naopak Real slaví obhajobu Superpoháru, což se dosud povedlo pouze v roce 1990 AC Milán a v roce 1973 Ajaxu Amsterodam.

Góly

Domácí: 24. Casemiro, 52. Isco

Hosté: 62. R. Lukaku

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (73. Asensio), Isco (73. L. Vázquez), Benzema (83. Ronaldo).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Darmian – P. Pogba, N. Matić, A. Herrera (56. Fellaini) – Mchitarjan, R. Lukaku, Lingard (46. Rashford).

Náhradníci

Domácí: Fernández, Ronaldo, Casilla, Hernández, Vázquez, Asensio, Kovačić

Hosté: Mata, Martial, Carrick, Blind, Rashford, Romero, Fellaini

Karty

Domácí: Carvajal, Ramos

Hosté: Lingard, Rashford

Rozhodčí

Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (všichni Itálie)

Stadion

Stadion Filipa II., Skopje



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud