15. června 2012 • 04:59

Tajná smlouva českého trenéra: Bílkův vyhazov stojí milion!

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Popularita kouče Michal Bílka trpí anorexií. Šéf fotbalového svazu Miroslav Pelta s ním přesto nedávno podepsal novou smlouvu, která mu zaručuje 250 tisíc měsíčně. Po EURO ho však může poměrně levně vyhodit.



Foto 

Zítra půjde o všechno! Česká reprezentace si to rozdá s domácím Polskem o postup do čtvrtfinále šampionátu. Bílkovi možná bude stačit ke kýženému druhému místu ve skupině i remíza.

V případě prohry je ale Česko out! Znamenalo by to i trenérův konec na lavičce? Bílek podepsal po splněném cíli, tedy postupu na evropský šampionát, kontrakt na další kvalifikační cyklus pro MS 2014 v Brazílii.

Tato vylepšená smlouva však obsahuje i části, které ukazují, že Pelta se pojistil proti případnému krachu na současném EURO – hezky česky řečeno, když bude chtít Bílka propustit, neplácne se tolik přes kapsu.

Trenér českých fotbalistů Michal Bílek během úvodního utkání české reprezentace na mistrovství Evropy s RuskemFoto Reuters

„V Bílkově nové smlouvě je klauzule, která stanoví, že bude-li smlouva rozvázána do 30 dnů od posledního českého utkání na EURO 2012, má trenér nárok na odstupné v podobě jen několika málo měsíčních platů,“ řekl internetovému večerníku Insider zdroj z vedení českého fotbalu.

Kolik by to konkrétně bylo? „Orientačně by Bílek v případě toho rychlého rozvázání smlouvy dostal na odstupném zhruba milion. A kdyby s ním byla spolupráce ukončena později, po uplynutí té třicetidenní lhůty, tak by to odstupné bylo v relaci kolem 1,5 milionu,“ prozradila serveru stejná osoba.

V běžném případě by dostal Bílek daleko víc. Smlouvu má totiž podepsanou na dalších 19 měsíců. Za ně by mu Pelta (fotbalová asociace), jak bývá zvykem, doplatil částku, kterou by si za tuto dobu vydělal, což dělá téměř 5 milionů.

Český trenér Michal Bílek musel cítit satisfakci, změny v sestavě pro utkání s Řeckem mu vyšly
Český trenér Michal Bílek musel cítit satisfakci, změny v sestavě pro utkání s Řeckem mu vyšly

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud