Jonáš Bartoš
17. června 2016 • 12:56

Před stadionem už se překřikují Češi a Chorvaté. Kontroly jsou přísné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Do výkopu utkání stále zbývá několik hodin, nicméně před stadionem v Saint-Étienne to už začíná vřít. V okolí se od dopoledne srocují nedočkaví fanoušci, všichni natěšení na podvečerní řežbu. Okolo dvanácté hodiny v blízkosti dějiště utkání převažovaly chorvatské dresy, našly se i české vlajky. Diváci by se na stadion měli vydat s dostatečným předstihem, před vstupem je čekají velmi pečlivé prohlídky.



Atmosféru před stadionem Geoffroy-Guichard vytvářeli fanoušci už v dopoledních hodinách v den zápasu. Zhruba šest hodin před výkopem u stadionu hrála muzika, neustále přibývaly zástupy fanoušků. Převahu měly chorvatské vlajky i dresy, nicméně ukazovali se i fanoušci hlásící se k českým barvám.

Včasný příchod ke stadionu, kde se od 18 hodin (ONLINE na iSport.cz, živá diskuze) utkají Češi s Chorvaty, je velmi důležitý. Před vstupem na tribuny diváky čekají důkladné kontroly, které se mohou časově protáhnout. Neunikli jim ani novináři. Pracovníci bezpečnostních složek jim prohledávali baťohy, podrobně zkoumali třeba i baterky do diktafonu.

Před zápasem s Čechy ovládli Saint-Étienne chorvatští fanoušci
Video se připravuje ...

Pečlivým organizátorům jde o jediné – zabránit jakýmkoliv nepokojům a předejít bezpečnostním rizikům, které ve Francii během šampionátu mohou nastat. Proto musí být fanoušci trpěliví a důkladné kontroly zvládnout.

Češi v Saint-Étienne najdou vysloveně fotbalovou atmosféru. Město čítá zhruba 180 000 obyvatel, leží na středovýchodě Francie 60 kilometrů jihozápadně od Lyonu a patří mezi fotbalové bašty. Místní klub už desetkrát vyhrál francouzskou ligu, naposledy skončil na šesté pozici a je jednou z hlavních chloub města.

V blízkosti stadionu je velký fanshop, v útrobách strmých tribun se nachází pěkné muzeum mapující klubovou historii. To je ale v den utkání zavřené. Vše je vyvedené v zelenobílých barvách, poznávacím znamením místního klubu.

Utkání by mělo být beznadějně vyprodané, oficiální kapacita činí 42 000 míst. Jde o největší stadion, na kterém se Češi v rámci základní skupiny EURO představí.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE

ANKETA mezi experty Sportu: Recept na Chorvaty? Uhlídat Modriče a Rakitiče
Video se připravuje ...

Vrba: V ofenzivě jsme zůstali za očekáváním. Musíme být přesnější a drzejší
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud