28. června 2016 • 11:34

Němec Podolski o novém modelu EURO: Je stupidní a působí zmatek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ke kritikům nového formátu fotbalového mistrovství Evropy se zařadil i německý reprezentant Lukas Podolski. Podle něj je systém EURO s rozšířeným počtem účastníků stupidní a mezi hráči způsobuje zmatek kvůli tomu, že se musí dlouho čekat, než je jasno o soupeři ve vyřazovací fázi nebo vůbec o postupové jistotě.



Francouzské EURO má poprvé v historii 24 účastníků a vedle prvních dvou mužstev ve skupinách postoupily i nejlepší čtyři z šesti celků na třetích místech. Severnímu Irsku a Portugalsku tak stačily k osmifinále jenom tři body. A například Albánie žila tři dny v nakonec plané naději, že jí bude třetí místo ve skupině stačit na postup.

"Skupinová fáze byla trošku divná, protože UEFA udělala pár stupidních věcí se systémem. Nejde tu o menší týmy, ale o to, kdy je rozhodnuto. Některá mužstva čekala ve svých základnách tři dny, než bylo jasno," řekl Podolski. "Prohrajete úvodní dva zápasy a stejně máte šanci postoupit do dalšího kola. To je trochu zmatek," doplnil jednatřicetiletý útočník Galatasaraye Istanbul.

Německo vyhrálo svou skupinu bez inkasované branky a v nedělním osmifinále porazilo Slovensko 3:0. Ve čtvrtfinále se úřadující světoví šampioni v sobotu utkají s Itálií.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud