10. července 2016 • 23:50

Slzy bolesti, pak štěstí. Ronaldo střídal, koučoval a dočkal se zlata

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil finále velkých zvratů. Portugalský kapitán Cristiano Ronaldo se na začátku utkání s Francií zranil po ataku Dimitrije Payeta. Domácí útočník mu v souboji zasáhl oblast levého kolena. Největší hvězda na trávníku sice zkusila pokračovat, ale viditelně bojovala s bolestí. Ve 25. minutě utkání musel střídat a nahradil ho Ricardo Quaresma. Po závěrečném hvizdu ale brečel štěstím - Portugalci gólem Édera v prodloužení zvítězili 1:0 a slaví senzační titul mistrů Evropy.



K jedné z klíčových situací zápasu došlo už v osmé minutě finálového duelu. U postranní čáry přebíral Cristiano Ronaldo balon, ale zezadu ho tvrdě dohrál Dimitri Payet. Zasáhl stojnou nohu do oblasti pod koleno. Sudí zákrok sice nepotrestal, ale ze strany francouzského útočníka šlo o evidentní faul.

Ronaldo skončil v bolestech na trávníku, po ošetření se vrátil na hřiště. Z pohybů portugalského kapitána bylo ale evidentní, že něco není v pořádku. Ronaldo se nemohl pořádně rozeběhnout, po chvíli si sedl na trávník a vyžádal si další ošetření.

Slavná CR7, autor tří branek a tří asistencí na šampionátu, ještě zkusila pokračovat. Po dlouhém ošetření se s obvázanou nohou vrátil na trávník, ale krátce nato smutně odhodil kapitánskou pásku a v slzách na nosítkách opustil hřiště.

Později se Ronaldo vrátil na střídačku, kde sledoval počínání svých parťáků. Portugalci si bez svého vůdce počínali statečně, i s přispěním tyče skvělých zákroků gólmana udrželi čisté konto.

V prodloužení se navíc dočkali, kdy se skvěle prosadil střídající Éder. Ronaldo vše prožíval na lavičce náhradníků, ve zbytku prodloužení mocně popoháněl čas. U postranní čáry poskakoval s ovázaným kolenem jako čertík, někdy suploval roli hlavního trenéra. 

Poté, co Portugalci udrželi těsný náskok a stali se mistry Evropy, CR7 si vzal zpět kapitánskou pásku a šel převzít pohár. Vychutnával si obrovskou euforii a jeden z největších úspěchů fotbalové kariéry.

"Jsem strašně šťastný. Čekal jsem na to hrozně dlouho, od roku 2004. Prosil jsem boha, aby mi dal šanci, protože jsme si ji zasloužili," připomněl Ronaldo dvanáct let staré finále šampionátu, v němž Portugalci v domácím prostředí nečekaně prohráli s Řeckem.

"Dnešek začal smolně, protože jsem se zranil, ale vždycky jsem věřil spoluhráčům. Spolu s dobrým plánem jsme měli na to Francii porazit," přidal Ronaldo, který má na kontě také tři ligová prvenství s Manchesterem United a jedno s Realem Madrid.

"Je to jeden z nejkrásnějších okamžiků v kariéře. Vždycky jsem říkal, jak moc toužím vyhrát něco s Portugalskem. Je to neuvěřitelná chvíle pro mě i pro celou naši zemi," uvedl

Finálové utkání Portugalsko - Francie jsme sledovali ONLINE ZDE » 

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 7. • 21:00
Portugalsko
Portugalsko
1:0
ONLINE
10. července
21:00
Francie
Francie
Góly

Domácí: 109. Éder

Hosté:

Sestavy

Domácí: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho – Sanches (79. Éder), A. Silva (66. Moutinho), Mário – Nani, Ronaldo (C) (25. Quaresma).

Hosté: Lloris (C) – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Moussa Sissoko (110. Martial), P. Pogba, Matuidi, Payet (58. Coman) – Griezmann, Giroud (78. Gignac).

Náhradníci

Domácí: Alves, Carvalho, Moutinho, Éder, Vieirinha, Lopes, Pereira, Gomes, Silva, Eliseu, Quaresma, Eduardo

Hosté: Jallet, Rami, Kanté, Cabaye, Gignac, Martial, Schneiderlin, Mangala, Mandanda, Digne, Coman, Costil

Karty

Domácí: Soares, Mário, Guerreiro, W. Carvalho, Fonte, Patrício

Hosté: Umtiti, Matuidi, Koscielny, P. Pogba

Rozhodčí

Clattenburg – Beck, Collin (všichni Anglie)

Stadion

Stade de France, Saint-Denis

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud