10. září 2014 • 09:50

Nejtrapnější výkon! Nizozemský tisk stírá své reprezentanty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za večer plný chaosu a zoufalství či fiasko v České republice označila nizozemská média úterní prohru fotbalistů Oranjes s českým národním týmem 1:2. Nepovedený vstup do kvalifikace dávají za vinu zejména trenérovi Guusu Hiddinkovi, který podle tisku zatím po nástupu do funkce po Louisi Van Gaalovi působí nejistě, což potvrdil i překvapivou změnou systému před utkáním a i v jeho průběhu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 9. • 20:45
Česká republika
Česká republika
2:1
ONLINE
9. září
20:45
Nizozemsko
Nizozemsko
Góly

Domácí: 22. Dočkal, 90+1. Pilař

Hosté: 55. de Vrij

Sestavy

Domácí: Čech – Kadeřábek, Procházka, Kadlec, Limberský – Vácha (81. Kolář), Darida – Dočkal, Rosický (C), Krejčí (65. Pilař) – Lafata (72. Vydra).

Hosté: Cillessen – Janmaat, Veltman (39. Narsingh), Martins Indi, Blind – de Vrij, de Jong – Wijnaldum, Sneijder (C), Depay – van Persie.

Náhradníci

Domácí: Vaclík, Bičík, Suchý, Mazuch, Řezník, Pilař, Pudil, Petržela, Kolář, Hořava, Jiráček, Vydra

Hosté: Zoet, Krul, van Dijk, Pieters, Verhaegh, van der Wiel, Afellay, Klaassen, Fer, Lens, Narsingh, Kuijt

Karty

Domácí: Procházka, Limberský

Hosté: Martins Indi

Rozhodčí

Rocchi – Di Liberatore, Cariolato (vš. Itálie)

Stadion

Generali Arena, Praha

Návštěva

17 946 diváků

Nizozemská média připomínají, že reprezentace naposledy zahájila kvalifikační boje prohrou v roce 1992, kdy pod Dickem Advoccatem nestačila na Norsko (1:2).

Nizozemci navíc prohráli i přípravu s Itálií a dvě utkání po sobě nezvládli za posledních 20 let jen dvakrát. Před dvěma lety na nevydařeném mistrovství Evropy a v roce 1995 právě při prvním nástupu Hiddinka, kdy dokonce z prvních pěti utkání porazili jen Maltu a čtyřikrát prohráli.

Podle médií ztrácí Hiddink důvěryhodnost. "Zdá se, že ho dohnal strach z odkazu jeho předchůdce Van Gaala," zamýšlí se deník Telegraaf, proč Hiddink přes své původní přesvědčení sáhl k rozestavení 5-3-2, které na MS praktikoval právě jeho předchůdce. Po vedení českého týmu si to však rozmyslel a přešel zpět k systému 4-3-3.

Na Letné byla k vidění parádní fotbalová bitva. Na snímku Memphis Depay a Vladimír Darida.
Na Letné byla k vidění parádní fotbalová bitva. Na snímku Memphis Depay a Vladimír Darida.

"Byl to večer plný chaosu a zoufalství," napsal kriticky deník AD Sportwereld. "Fiasko v České republice," přidal Telegraaf v titulku. A servítky si nebral ani deník Volkskrant. "Byla to fraška. Jeden z nejtrapnějších výkonů Oranjes," uvedl.

Hiddink podle médií v 67 letech už na trenérskou funkci nemá. "Uznávaný trenér odhalil sám sebe a svou vrtkavou strategii. Národní tým spadl do jeho třesoucích se rukou," napsal Telegraaf.

Za jediný světlý moment zápasu v Praze označila média výkon mladého útočníka z PSV Eindhoven Memphise Depaye, který jediný představoval vážné nebezpečí pro českou obranu. "Ještě nikdy na sobě neměl tolik zodpovědnosti jako v Praze, kde se snažil nahradit Arjena Robbena. Češi ho častokrát museli zastavit jen pomocí faulu a skoro se dalo zapomenout, že mu je stále teprve 20 let. Byl však na vše příliš sám," konstatoval deník AD Sportwereld.

Kapitán Rosický: Minutu před koncem bych remízu bral
Video se připravuje ...

Hrdina Pilař po Nizozemsku: Kdybych tam nebyl, gól nedáme
Video se připravuje ...

Čech tlumí euforii: Se třemi body ještě nikdy nikdo nepostoupil
Video se připravuje ...

Dočkal: Byl to můj nejdůležitější gól v kariéře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud