Pavel Janega
13. listopadu 2016 • 14:30

Kadeřábek dře, ale střed musí přidat. Co Jarolímovi ukázali Norové?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád je na čem pracovat, prohlásil reprezentační kouč Karel Jarolím v pátek večer. Mluvil především o slabém středu pole, kde jeho svěřenci musí přidat. Přesto ho těší, že utkání s Norskem mělo víc pozitiv než negativ. Konečně se odrazí od vítězného výkonu a třeba i ustálí sestavu. Obzvláště ho potěšil výkon Pavla Kadeřábka. Co všechno poslední duel ukázal?

 



Krůček k ustálení sestavy

Vyžívá se trenér Jarolím v početných změnách? Odpoví jasně: „Přál bych si, aby se sestava ustálila, nerad bych ji měnil donekonečna. Ani to není možné.“ Hledat a dosazovat vhodné hráče pro svůj herní styl bylo však nutností.

Když jeho pokyny někdo nezvládne, šanci dostanou jiní. Třeba Michael Krmenčík. Jarolím nepřizpůsobuje taktiku ze sta procent kádru. To procento je podstatně nižší. „Po Norsku se můžu od něčeho odrazit, pomalu je možná na čem stavět. Ale není to definitivní.“

Střed pole propadal. Musí přidat!

Ne všechno klapalo. Když do toho Norové šlápli, Češi vyklidili střed pole. „Zbytečně jsme ho odkrývali a soupeř měl navrch,“ ví Jarolím. Jeho hráči se mnohdy zatáhli až moc. Částečně šlo o plán, aby mohli vyrážet do protiútoků. „Máme brejkové typy, proto jsme chtěli Nory trošku pustit. Ale nechtěli jsme couvat tak hluboko,“ hřímal. Asi nejhůř si vedl Tomáš Hořava, který nedostatečně přepínal a nezajišťoval ofenzivnější hráče. Zvednout střed může Vladimír Darida, až se uzdraví.

Úloha Bořka Dočkala

Vymyslel oba góly. Nejprve důrazem rozběhl Krejčího, pak krásným uvolněním a ještě lepším pasem vyslal do koncovky Zmrhala. Pavel Kadeřábek ho označil za klíčového muže. „Věděl jsem, že mám co napravovat,“ narážel Dočkal na loket z Liberce.

Dozadu to optimální nebylo, s větší bravurou zvládá finální přihrávky. Ale uškodila mu žlutá karta za řeči. „To je Bořek. Kdybych ho měl v klubu, asi bych byl schopný na něj víc působit. Tohle kazí dojem a sráží jeho výkon,“ řekl Jarolím.

Dočkal: Věděl jsem, že jen dobrým výkonem se můžu dostat z horšího období
Video se připravuje ...

Motorová myš Kadeřábek

Neúnavný bojovník, klíčový hráč. „Pavel Kadeřábek odehrál velice kvalitní zápas. Byl cítit v obraně i podpoře směrem dopředu,“ chválil Jarolím. Pracovitému obránci z Hoffenheimu vyloženě sedla zvolená taktika. To, že Krejčí pro něj odkrýval prostor na pravém křídle tím, že se posouval doprostřed i doleva a stahoval na sebe soupeřova krajního beka. „Je mi čtyřiadvacet, nejsem už nejmladší a žádný extra velký talent. Povinnost musím vzít na svoje bedra,“ prohlásil Kadeřábek po výhře.

Složitá pozice pro Suchého a Skaláka

Oba měli táhnout reprezentaci, oba znají trenéra Jarolíma z působení ve Slavii, respektive v Mladé Boleslavi. Jenže utkání s Norskem je s velkou pravděpodobností pro příští kvalifikační zápasy připraví o místo v základu, byť pochopitelně bude záležet také na formě všech hráčů. Nicméně teď platí, že Jakub Brabec výborným způsobem dokázal nahradit kapitána z úvodu kvalifikace Marka Suchého. A Jiřího Skaláka vypoklonkoval ze sestavy Jaromír Zmrhal, střelec druhé branky.

Krmenčík: Teď chci být v reprezentaci důležitým hráčem
Video se připravuje ...

Droppa: Při EURO jsem kamarádům ze srandy říkal, že se chystám až na MS
Video se připravuje ...

Brabec: Krmenčíkovi jsme řekli, že dobrý, ale mohl dát o gól víc
Video se připravuje ...

Vaclík: Vítězství i gól byly strašně důležité
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud