24. června 2017 • 22:46

Česko – Dánsko 2:4. Zázrak se nekonal, Lvíčata na EURO končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zázrak se nekonal! Čeští fotbalisté nezvládli poslední duel ve skupině C a po prohře 2:4 se s EURO do 21 let v Polsku loučí. V tabulce navíc český tým obsadil poslední místo. Čeští mladíci v Tychách dokázali dvakrát vyrovnat, na další dvě branky však už nezareagovali. Na trefu Lucase Andersena z 23. minuty odpověděl za čtyři minuty Patrik Schick a na gól Kennetha Zohoreho z 35. minuty pak na startu druhé půle střídající Tomáš Chorý. V 73. minutě ale Zohore druhou brankou v zápase rozhodl a v nastavení přidal pojistku Marcus Ingvartsen.



Reprezentanti zakončili skupinu C s bilancí výhry 3:1 nad Itálií a dvou porážek 0:2 s Německem a dnes s Dánskem. S účinkováním na turnaji se "Lvíčata" rozloučila po skupině stejně jako předloni na mistrovství Evropy na domácí půdě.

Trenér Lavička udělal oproti vítěznému utkání s Itálií jednu změnu. Hašek se zatáhl do středu pole místo Hubínka a do sestavy se vrátil ofenzivní záložník Černý. Právě on se už po dvou minutách dostal ke střele, ale s přispěním dánské teče minul.

"Lvíčata" potřebovala vyhrát minimálně o tři góly, ale Seveřané, kteří po úvodních prohrách 0:2 s Itálií a 0:3 s Německem už nemohli postoupit, je do žádného velkého tlaku nepouštěli.

Naopak Dánové sami hrozili a nejvíce Andersen. Bývalý spoluhráč Černého z Ajaxu Amsterodam dvakrát minul, ale ve 23. minutě už otevřel skóre. Zohore se prosadil přes Lüftnera, Andersen přes Simiče a překonal Zimu.

Patrik Schick smutní právem, on ani Češi se do semifinále EURO U21 nepodívají
Patrik Schick smutní právem, on ani Češi se do semifinále EURO U21 nepodívají

Češi odpověděli hned za čtyři minuty. Balon se na hranici vápna odrazil k Schickovi a ten střelou pod břevno srovnal. Nejlepší střelec kvalifikace dal první gól na turnaji.

Za dalších osm minut ale udělala "Lvíčata" chybu v rozehrávce, Pedersen nasprintoval do brejku a předložil míč před branku Zohoremu, který ho doklepl do sítě. Opět odpovědět mohl Černý, jenže pálil do gólmana.

Srovnat se Čechům podařilo v 54. minutě. Na Janktův centr si naběhl střídající Chorý a hlavou nedal gólmanovi šanci. Radoval se z první branky za jednadvacítku.

Reprezentanti ožili, ale žádnou z nadějných akcí nedotáhli. Místo toho Dánové udeřili v 73. minutě po dalším brejku, který zblízka zakončil Zohore. O třetí srovnání se mohli postarat Schick a Trávník, ani jeden se však neprosadil a už v nastavení opět sám před Zimou zpečetil skóre střídající Ingvartsen.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 6. • 20:45
Česká republika
Česká republika
2:4
ONLINE
24. června
20:45
Dánsko
Dánsko
Góly

Domácí: 27. Schick, 54. Chorý

Hosté: 23. L. Andersen, 35. Zohore, 73. Zohore, 90+1. Ingvartsen

Sestavy

Domácí: Zima – Havel, Lüftner, Simič, Holzer (78. Havlík) – Souček, M. Hašek (46. Chorý) – Černý, Trávník (C), Jankto (64. Juliš) – Schick.

Hosté: J. Höjbjerg – Nissen, Maxsö, Banggaard, Pedersen (74. Blåbjerg) – Hjulsager (65. Ingvartsen), Vigen Christensen (C) (57. Nielsen), Nörgaard, M. Jensen – Zohore, L. Andersen.

Náhradníci

Domácí: Barák, Havlík, Hubínek, Chorý, Juliš, Kaša, Macej, Nečas, Sáček, Stronati, Vejmola, Ševčík

Hosté: Andersen, Blåbjerg, Börsting, Duelund, Hagelskjaer, Holst, Ingvartsen, Iversen, Junker, Rasmussen, Nielsen, Hansen

Karty

Domácí: Černý, Simič, Souček

Hosté: Ingvartsen

Rozhodčí

Madden

Stadion

Stadion Miejski, Tychy

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 4:3 6
2. Německo 3 2 0 1 5:1 6
3. Česko 3 1 0 2 5:7 3
4. Dánsko 3 1 0 2 4:7 3

Vše o EURO U21 2017 najdete ZDE >>

Trenér Lavička po vyřazení: Klukům jsem poděkoval, vyprofilovali se v osobnosti
Video se připravuje ...

Schick: Skončili jsme poslední, ale ostudu jsme neudělali
Video se připravuje ...

Trávník: Cíl byl postoupit ze skupiny, na hřišti jsme ale nechali všechno
Video se připravuje ...

Vyřazení ovlivnila především úvodní prohra s Německem, myslí si stoper Simič
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud