6. srpna 2009 • 13:12

Baroš, Svěrkoš... Kromě hříšníků se vrací i Štajner

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Hannoveru Jiří Štajner a obránce Besiktase Istanbul Tomáš Sivok se po delší době objevili v nominaci české fotbalové reprezentace na přípravný duel s Belgií, který se v Teplicích uskuteční příští středu.



Nový trenér a zároveň svazový předseda Ivan Hašek pozval i útočníky Milana Baroše a Václava Svěrkoše. Ti byli bývalým svazovým vedením vyřazeni z reprezentace za účast na večírku po jarní kvalifikaci se Slovenskem.

Rosický opět zraněn! Nestihne Slováky >>>

Trenéra naopak mrzí, že proti Belgii nemůže nasadit Tomáše Rosického. Ten se sice nedávno po roce a půl vrátil do sestavy Arsenalu, ale nyní jej zbrzdilo zranění stehenního svalu. "Po tak dlouhé pauze bývá normální, že se něco takového stane. Hlavní je, že drží ta operovaná šlacha pod kolenem. Tohle není zdaleka tak vážné a věřím v jeho účast už v kvalifikačním zápase na Slovensku," řekl Hašek.

Reprezentační trenér zároveň potvrdil, že 5. září do bitvy v Bratislavě se Slovenskem, které nyní má před českým týmem v čele skupiny už sedmibodový náskok, nasadí útočníka ruské Samary Jana Kollera. Ten v reprezentaci skončil po loňském mistrovství Evropy, ale nyní prý hodlá národnímu týmu znovu pomoci. "Honza přislíbil, že bude k dispozici, pokud bude zdravotně v pořádku," uvedl Hašek.

Úplnou utopií ale podle něj není ani možný senzační návrat Pavla Nedvěda. Ten sice na konci května skončil v Juventusu Turín a podle všeho i s celou kariérou, ovšem v posledních dnech si pohrává s myšlenkou na návrat. "Pokud bude Pavel pokračovat, je připraven nastoupit za národní mužstvo," prohlásil Hašek.

Ten na duel s Belgií zatím nominoval 19 hráčů. Velký návrat zažívá Štajner, který naposledy oblékl reprezentační dres v září před třemi lety. Rok se v reprezentaci neobjevil ani Sivok.

"Štajner měl výborné jaro, může nám pomoci na místě Libora Sionka, který měl teď zdravotní potíže. Tomáš Sivok zase byl jednou z hlavních postav Besiktase při tažení za double," vysvětlil Hašek. Nevyloučil, že před zápasem s Belgií ještě povolá někoho z náhradníků.

Reprezentanti se sejdou v pondělí v Praze. Z hotelu Praha vzápětí vyrazí do Teplic, kde se ve středu na tamních Stínadlech poměří s Belgičany. Zápas Čechům poslouží jako generálka na podzimní klíčové duely světové kvalifikace, v níž zatím zaostávají za postupovými příčkami.

Nominace fotbalové reprezentace na přípravný zápas s Belgií:

Brankáři
Petr Čech FC Chelsea 67 0
Jaroslav Drobný Hertha Berlín 1 0

Obránci
Jan Šimůnek Wolfsburg 1 0
Tomáš Sivok Besiktas Istanbul 6 0
Zdeněk Grygera Juventus Turín 62 2
Marek Jankulovski AC Milán 74 11
Michal Kadlec Bayer Leverkusen 11 1
Zdeněk Pospěch FC Kodaň 15 1
David Rozehnal Hamburk 56 0
Roman Hubník Sparta Praha 1 0

Záložníci
David Jarolím Hamburger SV 24 1
Daniel Pudil Genk 4 1
Jaroslav Plašil Bordeaux 47 3
Tomáš Hübschman Šachtar Doněck 21 0
Jan Polák Anderlecht Brusel 47 6

Útočníci
Milan Baroš Galatasaray Istanbul 73 32
Jiří Štajner Hannover 27 4
Tomáš Necid CSKA Moskva 5 2
Václav Svěrkoš FC Sochaux 7 1

Náhradníci:
brankáři: Blažek (Sparta), Grigar (Teplice), Kinský (Saturn),
obránci: Kušnír (Sparta), Limberský (Plzeň), Marek (Ostrava), Rajnoch (Mladá Boleslav), Klein (Teplice),
záložníci: Fillo (Stavanger), Holek (Dněpropetrovsk), Janda (Slavia Praha), Sionko (FC Kodaň), Šírl (Petrohrad), Švec (Heerenveen),
útočníci: Fenin (Frankfurt), Mareš (Teplice), Papadopulos (Heerenveen), Vlček (Slavia Praha).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud