8. června 2010 • 15:48

Cruyff se pustil do Capella: S ním Anglie nevyhraje

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejlepších fotbalistů historie Johan Cruyff se pořádně obul do kouče anglického nároďáku Fabia Capella. „S ním Anglie titul na mistrovství světa nevyhraje,“ řekla nizozemská legenda. Cruyffovi se dlouhodobě nezamlouvá vliv italských trenérů na anglický fotbal.



Zeptejte se Cruyffa na největší favority světového šampionátu, který v JAR začíná už v pátek. Vybere Španělsko, Argentinu a Brazílii. Určitě ne Anglii, jejíž triumf předpokládá velká část fanoušků.

„Pokud mají za trenéra Capella, jsou pro celý svět lehce čitelní,“ prohlásil 63letý Cruyff. „Po selhání na mistrovství světa 2006 potřebují Angličané velký úspěch. S Capellem se jim to ale nepovede.“

Johan CruyffFoto televisadeportes.com

Nizozemci, jenž jako trenér kdysi vedl i tým FC Barcelona, se nelíbí způsob, jakým italští koučové ovlivňují tradiční anglický fotbalový styl. Za škodlivé považuje nejen Capellovo působení, ale i angažmá Carla Ancelottiho v Chelsea, nebo Roberta Manciniho v Manchester City.

„Anglický a italský fotbal si nikdy nebyly podobnější,“ řekl Cruyff. „I Angličané teď všechno podřizují výsledku. Jenže tohle úspěch nezaručí.“

Cruyff se s Capellem nemá rád dlouhodobě, proti jeho metodám se vyjádřil už několikrát. Takhle ostře a v tak zásadní chvíli to ale ještě nebylo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud