9. června 2015 • 08:05

Američanky i s Hope Solo začaly MS výhrou, Japonky spasila penalta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalistky minulého mistrovství světa fotbalistek začaly na šampionátu v Kanadě vítězně. Japonské obhájkyně titulu zdolaly gólem z penalty Švýcarsko 1:0, Američanky porazily Austrálii 3:1. Bronzové Švédky vstoupily do turnaje remízou 3:3 s Nigérií, která vyrovnala tři minuty před koncem.



Japonkám zajistila tři body Aja Mijamaová, která v 29. minutě proměnila pokutový kop. Debutantky na MS Švýcarky už další gól nedostaly, a tak skupinu C vede Kamerun, který rozstřílel Ekvádor 6:0. V předvečer 23. narozenin třikrát skórovala útočnice Gaëlle Enganamouitová, tři góly daly kamerunské hráčky z penalt.

Olympijské vítězky z USA rozhodly zápas s Austrálií až v závěrečné půlhodině, v brance k triumfu pomohla i Hope Solo, jejíž kauzu údajného domácího násilí vytáhly před startem šampionátu americké noviny.

Švédky vedly nad Nigérií už o dvě branky, jenže africký soupeř dokázal v úvodu druhé půle vyrovnat a v závěru mu sólo Franciscy Ordegaové vyneslo nečekaný bod.

Mistrovství světa ve fotbale žen:
Skupina C (Vancouver):
Kamerun - Ekvádor 6:0 (3:0),
Japonsko - Švýcarsko 1:0 (1:0).

Skupina D (Winnipeg):
Švédsko - Nigérie 3:3 (2:0),
USA - Austrálie 3:1 (1:1).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud