15. října 2015 • 09:35

Přichází nová ÉRA. Kdo se poprvé posune do čela žebříčku FIFA?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

V novém pořadí fotbalových reprezentací v žebříčku FIFA, které vyjde 5. listopadu, bude poprvé v historii v čele Belgie. Ta díky výhrám nad Andorou a Izraelem v závěru kvalifikace mistrovství Evropy 2016 přeskočí dosud vedoucí Argentinu i druhé Německo, jež naopak v říjnu ztrácely. Zatímco Belgičané si polepší na 1440 bodů, Němci jich budou mít 1388 a Argentinci jen 1383.



Dosud nejlepším umístěním "Rudých ďáblů" od zavedení žebříčku v roce 1993 byla druhá příčka z letošního září. Do elitní pětice se Belgie vyšvihla po loňském světovém šampionátu v Brazílii, kde vypadla po čtvrtfinálové prohře 0:1 s Argentinou. Přitom ještě v roce 2007 byli Belgičané v krizi až na 71. místě.

V posledních letech se však stále výrazněji prosazuje "zlatá generace" fotbalistů v čele s brankářem Thibautem Courtoisem, obráncem Vincentem Kompanym či ofenzivními hráči Kevinem De Bruynem, Edenem Hazardem nebo Marouanem Fellainim. Díky nim a dalším budou svěřenci trenéra Marka Wilmotse patřit na Euru ve Francii příští rok k největším kandidátům na titul.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud