13. listopadu 2015 • 22:24

Vydařený test! Češi přehráli Srbsko 4:1, trefil se i nováček Zahustel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté vstoupili do přípravy na EURO 2016 vydařeným duelem proti Srbsku, které v Ostravě přestříleli 4:1. Poprvé se trefil i debutant v národním týmu Ondřej Zahustel, který po pár minutách na hřišti uzavřel skóre. Češi vedli po hlavičce Tomáše Sivoka, druhý gól dal v 63. minutě z penalty Tomáš Necid. Poté za hosty snížil na 1:2 Škuletič, ale domácí pak opět uklidnil Ladislav Krejčí. Národní tým tak na šestý pokus poprvé pod trenérem Pavlem Vrbou vyhrál nesoutěžní utkání.



MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 11. • 20:30
Česká republika
Česká republika
4:1
ONLINE
13. listopadu
20:30
Srbsko
Srbsko
Góly

Domácí: 17. Sivok, 63. Necid, 82. Krejčí, 90+3. Zahustel

Hosté: 78. Škuletič

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Pudil – Pavelka, Darida (86. Vacek) – Skalák (71. Zahustel), Dočkal (56. Plašil), Šural (71. Krejčí) – Necid (80. Škoda)

Hosté: Stojkovič – Tomovič (82. Petkovič), Ivanovič, Tošič, Kolarov Milivojevič (69. Gudelj), Matič (82. Petrovič) – Ljajič, Tošič (59. Kostič), Tadič (59. Katai) – Mitrovič (69. Skuletič)

Karty

Domácí: Pavelka

Hosté: Mitrovič, Stojkovič

Rozhodčí

Vnuk – Weiss, Vorel

Stadion

Městský stadion Ostrava

Návštěva

14 975 diváků

Zatímco Srbsko nastoupilo v nejsilnější sestavě i se všemi hvězdami z anglické ligy, v české brance chyběla obvyklá jednička Petr Čech a šanci dostal vítkovický odchovanec Tomáš Vaclík. A hned v 10. minutě ukázal skvělý postřeh a lapil velkou šanci Ljajičovi.

Sivok nastartoval Česko gólem: Pudil to krásně kopnul a já měl štěstí
Video se připravuje ...

Místo Čecha si kapitánskou pásku navlékl stoper Sivok, který se vrátil do reprezentace po pětiměsíční pauze zaviněné zdravotními potížemi. A premiéru s páskou oslavil gólem. Pudil zahrál roh na přední tyč, kde byl Sivok u míče dříve než gólman Stojkovič a hlavou poslal Česko do vedení.

Šlo o první českou střelu na branku. Jinak měli více ze hry Srbové, kteří potvrzovali individuální kvalitu a rychle kombinovali. Domácí ale pozorně bránili a hrozili z brejků, které se však nevedlo lépe zakončovat.

Vaclík si návrat domů užil. Ale trenéra kvůli tomu nepřemlouval
Video se připravuje ...

Srbové, kterým nevyšla kvalifikace, začali brzy ztrácet nervy a hádali se s rozhodčím, protihráči i sami mezi sebou. Hodně se zlobili, když Sivok zahrál ve vápně rukou, ale ta byla v přirozené pozici a sudí to neposoudil jako penaltovou situaci. Podobně tomu bylo i na druhé straně po ruce Ivanoviče.

Ostrava si první reprezentační zápas v regionu po více než 18 letech užívala. Fanoušci hlasitě povzbuzovali, hledištěm kolovala mexická vlna a v jednu chvíli celý stadion skákal do pokřiku "Kdo neskáče, není Čech".

Nováček Zahustel: Doufal jsem v nějakou minutku, gól je splněný sen
Video se připravuje ...

Dlouho se hrálo bez větších šancí, v 57. minutě protáhl gólmana Stojkoviče táhlou střelou Pavelka. O pět minut později vlétl do vápna Pudil, Tomovič ho fauloval a tentokrát už sudí penaltu odpískal. Míč si vzal Necid a tvrdou střelou do středu branky zvýšil vedení. V reprezentaci se tak trefil po 13 měsících.

Souboj srbského Skuletiće s českým Kamilem Vackem
Souboj srbského Skuletiće s českým Kamilem Vackem

Srbsko se neprosazovalo tolik jako v první půli, ale nakonec alespoň snížilo po standardní situaci, když centr zužitkoval hlavou střídající Škuletič. Jenže Češi měli rychlou odpověď. Škoda šel do souboje, míč propadl ke Krejčímu, ten se stihl otočit ve vápně a propasírovat střelu skrz nohy brankáře Stojkoviče.

V závěru už si Češi hlídali vítězství za pokřiku "Hoši, děkujem", přesto se po brejku a Plašilově centru ještě prosadil Zahustel, který tak oslavil svůj reprezentační debut.

ČR - Srbsko 4:1 (1:0)
Branky: 17. Sivok, 63. Necid z pen., 82. Krejčí, 90. Zahustel - 79. Škuletič. Rozhodčí: Vnuk - Weiss, Vorel (všichni SR). ŽK: A. Mitrovič, Stojkovič (oba Srbsko). Diváci: 14.975.
ČR: Vaclík - Kadeřábek, Sivok, M. Kadlec, Pudil - Darida (86. Vacek), Pavelka - Skalák (71. Zahustel), Dočkal (56. Plašil), Šural (71. Krejčí) - Necid (80. Škoda). Trenér: Vrba.
Srbsko: Stojkovič - Tomovič, Ivanovič, D. Tošič, Kolarov - Milivojevič (69. Gudelj), Matič - Z. Tošič (59. Kostič), Ljajič, Tadič (59. Kataj) - A. Mitrovič (69. Škuletič). Trenér: Čurčič.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud