Stanislav Hrabě
20. srpna 2014 • 17:30

Damková vysvětluje: Proč nehlídá Jestřábí oko góly v české lize?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstřelil v Teplicích slávistický útočník Milan Škoda gól, nebo ne? Ligový zásah mu byl připsán, žádný televizní záběr však neprokázal, jestli byl míč za brankovou čárou celým objemem. „Myslím, že gól byl, za čárou jsem ho viděl,“ sdělil Škoda, ale jistotu by přineslo jen zařízení, které odhalovalo pozici míče na mistrovství světa v Brazílii - Goal line technology.



„Nebráním se ničemu, co by přispělo ke zmírnění pochybností,“ sděluje předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková. „Zavedení techniky Goal line technology je ovšem velice nákladnou záležitostí a je zatím využívána pouze v anglické Premier League, která má jiné ekonomické možnosti. Stojí kolem 500 tisíc dolarů (10,5 milionu Kč) na jeden stadion. Přitom za poslední dvě sezony a 480 utkání jsme zaznamenali pouze čtyři sporné situace, v nichž se jen v jediné rozhodlo o výsledku,“ připomíná Damková. 

Teplice - Slavia Praha: Gól hostujícího Milana Škody na 2:1
Video se připravuje ...

Moderním pomůckám se však česká nejvyšší soutěž časem nevyhne. „Všechny tyto techniky sledujeme a o jejich případném využití diskutujeme,“ říká Dan Hajný, tiskový mluvčí Synot ligy. „Pronikají do evropského fotbalu a nevyhnou se ani českému,“ prorokuje.

„Samozřejmě vnímáme, že jsou to finančně nákladné technologie, ale také nejdříve musí dojít ke shodě představitelé klubů a rozhodčích, že tuto pomůcku pro určování gólů chtějí,“ přidává Hajný další pohled. 

Měl platit, nebo ne? Jediný gól Slavie padl v Teplicích po nepřehledné situaci.Foto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud