17. srpna 2014 • 05:00

Gól Slavie, který možná (ne)byl! Tady by pomohlo Jestřábí oko

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to trefa, která už nemohla odvrátit porážku Slavie. Přesto nelze prokazatelně říct, zda měl gól Milana Škody na 1:2 z poslední akce zápasu v Teplicích platit. Znovu se ukázalo, jak moc by pomohly rozhodčím moderní technologie, které fanoušci znají třeba z mistrovství světa. Ani z opakovaných záběrů nejde totiž stoprocentně prohlásit, zda míč překročil brankovou čáru.



Ve třetí minutě nastavení druhého poločasu po rohovém kopu Slavie Škoda přehlavičkoval Tomáše Grigara s snažil se míč dotlačit do sítě. Jenže padající brankář Teplic se mu v tom snažil zabránit a ze země balon vyškrábnul mimo i před dorážejícím Dame Diopem. Jenže stihnul to včas? V nepřehledné skrumáži to nebylo jasné.

Rozhodčí Radek Příhoda však trefu uznal - a hned po rozehrání odpískal konec zápasu. I proto se kolem sporného momentu nevedla žádná diskuze. „Myslím, že to gól byl, míč jsem za čárou viděl, ale nevím, jestli jsem ho dal já. Byl jsem tam tak nějak divně. A hlavně to pro mě vůbec nic neznamená,“ nabídl zklamaný Škoda svůj názor. Žádný z opakovaných záběrů však jednoznačný verdikt nepodporuje.

Teplice - Slavia Praha: Gól hostujícího Milana Škody na 2:1
Video se připravuje ...

Zatímco od příštího měsíce začnou sudí v české lize používat mizící spreje, jimiž budou na trávníku označovat vzdálenosti při standardních situacích, na další vyspělou techniku, která by jim pomohla v podobně sporných situacích, ale zatím musí zapomenout.

Finančně náročnou technologii Jestřábího oka používají už od začátku minulé sezony v Premier League, osvědčila se také letos na mistrovství světa. Je šance, že by taková vymoženost brzy pomohla i v české lize? To zatím není příliš reálné, ačkoliv mezi její zastánce patří třeba ministr školství Marcel Chládek, nebo bývalý rozhodčí a televizní expert Robert Henn.

Případ ze závěru zápasu v Teplicích ukázal, že by při posuzování sporných situací mohla výrazně pomoci.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Teplice - Slavia Praha 2:1
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud