24. listopadu 2014 • 04:59

ANKETA: Chytrost, nebo ostuda... Jak vnímáte Pilařův pád?

Autor: jon, pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdiskutovanější moment 15. kola Synot ligy? Ten nastal, když záložník Plzně Václav Pilař v nedělním utkání s Bohemians 1905 upadl po souboji s Lukášem Pauschekem. „Kontakt tam byl, penalta byla,“ měl jasno po utkání plzeňský záložník. „Letecké dny Václava Pilaře pokračují,“ napsal ale na Twitter sparťan Lukáš Vácha a spustil tím velkou debatu o tom, zda od Pilaře byla podobná reakce v klíčové situaci utkání nutná. Jak vnímáte tento moment vy? Hlasujte v ANKETĚ.



V souvislosti s plzeňským zápasem proti Bohemians 1905 přišel štiplavý tweet. Na slova od reprezentačního parťáka Pilař zareagoval. „Ať se Lukáš Vácha stará sám o sebe, je to pro mě vtipné od takového hráče, jako je Lukáš,“ řekl na tiskové konferenci po utkání. Víc už plzeňský fotbalista situaci komentovat nechtěl.

Momentálně zraněná opora Sparty a člen základní sestavy národního týmu je na Twitteru hodně aktivní, jeho účet sleduje přes osm tisíc uživatelů. Proto mělo jeho vyjádření takový ohlas.

Na druhou stranu Pilař patří k nejfaulovanějším hráčům v lize, což je dané jeho stylem hry. Dokáže přejít jeden na jednoho, nebojí se v rychlosti natlačit do koncovky. V kombinaci s pohybem a drobnou postavou dělá obráncům problémy. A Pauschek skutečně ruku na Pilařovo rameno položil. Jenže Vácha naznačil, že Pilař někdy padá zbytečně moc.

Plzeň - Bohemians 1905: Pilařův pád a Hořavova penalta na 1:0
Video se připravuje ...

Narážky na možné simulování však Pilař odmítá. „Nechci v soubojích padat, ale někdy to vyplyne, že jsem před hráčem a on mi nedovolí jít dál. Není to mé motto, aby na mě bylo nejvíc faulů, to určitě ne. Je to asi výhoda rychlejších hráčů, kterých máme v týmu hodně. Když si balon dáte před hráče, musí vás přibrzdit i za cenu faulu,“ bránil se.

Zajímavé srovnání nabízí moment z nedávného utkání Sparty se Slovanem Bratislava v Evropské lize. V něm otevřel skóre domácí kapitán David Lafata , ačkoliv byl před gólovou střelou evidentně držen za dres. „Obránce mě držel, ale nesnažil jsem se spadnout. Byl jsem docela dost před ním, tahal mě, ale byl jsem stabilní. Chtěl jsem to zkusit zakončit,“ tvrdil tehdy Lafata. Místo penaltového faulu zvolil zakončení – vyplatilo se.

VIDEO | Podívejte se na Lafatův gól proti Slovanu

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud