24. května 2016 • 13:57

Mladí sparťané vyráží do Milána, změří síly se světovou elitou

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před koncem domácí soutěže vyráží mladí hráči Sparty kategorie U15 do Milána, aby se zúčastnili prestižního mezinárodního turnaje v rámci celosvětového programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ. Mimo jiné se utkají s Interem Milán, Atlétikem Madrid nebo Schalke.



Někteří hráči ze současného výběru Sparty se představili už na loňském turnaji v Berlíně. Nyní budou moci prodat cenné zkušenosti. "Tým se oproti loňsku trochu proměnil, ale pořád jsme silní, chceme se dobře připravit a uspět," konstatuje kapitán týmu Šimon Gabriel.

Pro mladíky letenského klubu představuje milánská konfrontace ohromný přínos směrem do budoucnosti. Mají totiž jedinečnou příležitost poměřit síly s nejlepšími světovými celky. "Českou část ligy už jsme vyhráli, čeká nás finále s vítězem moravské části. To bude společně s účastí v Miláně vrchol sezony," uvedl trenér Michal Hladík.

Na hráče čeká i bohatý doprovodný program. V Parku di Trenno, který se nachází jen kousek od slavného stadionu San Siro, vysadí sparťané strom parocii, která bude součástí "Zahrady přátelství". V ní se postupně objeví strom od každého z 32 účastníků turnaje.

V sobotu večer pak budou hráči přímo v ochozech San Sira sledovat finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Atlétikem. "Samotné utkání bude pro všechny kluky životní zážitek. Zažijí atmosféru, kterou vytvoří přes 70 000 lidí. Myslím, že budou mít o tréninkovou morálku postaráno," usmál se Hladík.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud