29. června 2015 • 16:30

PRVNÍ FOTO! Čech v barvách Arsenalu, klub potvrdil posilu

Autor: iSport.cz, pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup roku je stoprocentní! Po týdnech spekulací konečně Arsenal potvrdil Petra Čecha jako novou posilu. Za příchod brankáře Chelsea zaplatí podle spekulací médií 11 milionů liber (přibližně 418 milionů korun) a podepsal s ním dlouholetou podle informací BBC čtyřletou smlouvu.



V 15:28 britského času bylo definitivně jasno. Na twitterovém účtu Petra Čecha se objevila fotografie, jak stojí v červené teplákové bundě před nápisem Arsenal Football. Už nemohl nikdo pochybovat, že jeho přestup k londýnským rivalům je hotový.

Čech prozradil, že mu při zvažování další budoucnosti pomohl rozhovor s trenérem Arsenem Wengerem. "Když mluvil o ambicích svého týmu a mojí roli v něm, moje rozhodnutí bylo jasné," uvedl na oficiálních stránkách londýnského klubu.

Do přípravy na novou sezonu se vrhne s velkým odhodláním. "Mám stejný hlad po úspěchu jako na začátku kariéry. Miluji výzvy, které stojí před top světovými hráči, když nastupují v Premier League," dodal.

Čechův přesun nebyl jednoduchou transakcí, přesto dospěl do zdárného konce pro reprezentačního gólmana. „Svůj odchod z Chelsea si nevynucoval, jeho lidské kvality přispěly k tomu, že se na transferu dokázaly domluvit dva velkokluby velké čtyřky Premier League,“ uvedl Viktor Kolář, hráčský agent Sport Invest International, která Čecha zastupuje.

Petr Čech podepisuje smlouvu s Arsenalem
Petr Čech podepisuje smlouvu s Arsenalem

Třiatřicetiletý Čech, jenž měl v Chelsea smlouvu ještě na jeden rok, je teprve čtvrtým hráčem, který mezi oběma londýnskými kluby přestoupil. Od svého příchodu na Stamford Bridge v roce 2004 pomohl Chelsea čtyřikrát vyhrát anglickou ligu i pohár, v roce 2012 s ní triumfoval v Lize mistrů a rok nato v Evropské lize.

Na kontě má rekordních 166 zápasů s čistým kontem v Premier League za jediný klub a jen čtyři nuly mu chybějí k vyrovnání absolutního rekordmana soutěže Davida Jamese. Před minulou sezonou Čech ztratil v Chelsea pozici prvního brankáře, kterou převzal Belgičan Thibaut Courtois . Rodák z Plzně v minulé sezoně zasáhl jen do sedmi ligových a celkově 16 soutěžních zápasů.

Nyní by se měl v Arsenalu znovu stát jedničkou. Jaká bude nosit číslo na dresu, oznámí klub v nejbližších dnech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud