11. září 2015 • 16:22

De Gea pokračuje v United. 7x vyšší plat mu vydělá 1,4 miliardy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kormidlo se otáčí. Námluvy Davida De Gey s Realem Madrid jsou minulostí, čtyřiadvacetiletý gólman podepsal na Old Trafford nový, čtyřletý kontrakt s roční opcí. Luxusní smlouva mu vynese téměř sedmkrát tolik, než bral dosud, po čtyřech letech může být bohatší zhruba o 1,4 miliardy korun.



S novou smlouvou v kapse si De Gea výrazně polepší. Plat 35 000 liber týdně (asi 1,3 milionu korun) se mu zvedá o víc jak 600 procent na 200 000 (7,4 milionu korun), za čtyři roky De Geovi na konto připluje celkem 1,4 miliardy korun! Španělský gólman se rázem stává jedním z nejlépe vydělávajících hráčů v klubu.

"Jsem šťastný, že tady začnu novou kapitolu své kariéry. Manchester United je výjimečný klub, ideální místo pro to, abych se mohl dál rozvíjet. Těším se, že náročné léto hodím za hlavu, budu tvrdě pracovat a pomůžu svým spoluhráčům k úspěchům," uvedl De Gea v oficiální zprávě na klubovém webu. 

Přitom na konci srpna byl na spadnutí De Geův odchod do Realu, kam měl přestoupit za 29 milionů liber (1,1 miliardy korun). Jenže funkcionáři vyjednávali do poslední chvíle, až poslali klíčové dokumenty pozdě a De Gea už nemohl být v Madridu zaregistrován.

Čtyřiadvacetiletý gólman zůstal v United, kde teď podepsal dlouhodobou smlouvu. Velkým otazníkem je postoj Louise van Gaala. Vztahy s přísný koučem vážně pochroumaly chvíle, kdy De Gea přiznal zájem odejít do Realu. Van Gaal ho od té chvíle nemilosrdně vyřadil ze sestavy.

Kouč nicméně De Geův nový kontrakt velmi přivítal. "Jsem moc potěšený, že David podepsal novou smlouvu. Je to jeden z nejlepších gólmanů světa, těší mě, že bude součástí týmu dalších mnoho let," uvedl nizozemský stratég.

De Gea se může do branky vrátit už v sobotu v derby proti Liverpoolu. "Však to znáte. Nikdy nevíte, kdo nakonec nastoupí. Rozhodneme se podle toho, jak bude vypadat v tréninku," zůstal tajemný Van Gaal na předzápasové tiskovce.

Čtyřiadvacetiletý gólman byl poslední dvě sezony vyhlášený nejlepším hráčem Manchesteru, v aktuálním ročníku ale za klub ještě nechytal.

2401684:gallery:true:true

TOP zákroky Premier League: Co vytáhli mimo De Gea a Ospina?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud