13. ledna 2016 • 23:40

Klopp strhnul Liverpool. Pozdní gól Čechovi slavil jako šílenec

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv v zápasech proti slabším soupeřům nemá 100% bilanci, může se Jürgen Klopp pyšnit tím, že v letošním ročníku Premier League porazil Chelsea (3:1), Manchester City (4:1), Leicester (1:0) a o body obral Tottenham (0:0). Ve středu večer přidal další úspěch. V divokém utkání doma proti Arsenalu vybojoval remízu 3:3. Jestli se s Kloppovým příchodem do Liverpoolu něco změnilo, tak jsou to především výsledky proti silným celkům.



Liverpool měl nástup do zápasu jako hrom. V 10. minutě nejdříve Petr Čech fantasticky zneškodnil střelu Emreho Cana, ale s následnou dorážkou Roberta Firmina už nic nezmohl. Arsenal sice bleskově vyrovnal skóre brankou Aarona Ramseyho, ale byl to znovu Liverpool, kdo v 19. minutě převzal otěže zápasu.

Letní posila „reds“ Firmino se zpoza vápna šikovně uvolnil a na branku Petra Čecha poslal doslova nechytatelnou střelu. Fanoušci šíleli, Jürgen Klopp běhal všude možně, jen ve své vyhraněné zóně ne.

Arsenal však dokázal i podruhé zareagovat a díky velmi šťastné brance po centru z rohu, který lehce tečoval Olivier Giroud, vyrovnal v 25. minutě na 2:2. Ke vší smůle domácích to byl znovu Giroud, kdo se v 55. minutě radoval ze vstřeleného gólu. Arsenal dokonal obrat, Liverpool byl na kolenou…

2558743:gallery:true:true

Klopp však nepřestával věřit. Postupně ze střídačky na hřiště poslal zkušené borce místo nadějných mladíků a doufal, že dostane londýnský celek v závěru pod tlak. A ten opravdu přišel.

Posledních 15 minut se Liverpool neustále motal kolem branky Arsenalu. Vše rozlouskl až v 90. minutě jeden ze střídajících hráčů. Christian Benteke sklepl dlouhý nákop k Allenovi a ten střelou bez přípravy překonal Petra Čecha.

Anfield Road se otřásalo v základech, impulzivní Jürgen Klopp v zápalu emocí radostí běhal podél lajny, skákal, křičel a zatínal pěsti. Dokázal totiž obrat o body dalšího silného soupeře. Pod jeho vedením celkem už pátého.

2558796:gallery:true:true


Trenér Klopp děkuje fanouškům za přízeň.
Trenér Klopp děkuje fanouškům za přízeň.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud