14. března 2017 • 13:37

Mourinho se hádal s fanoušky Chelsea: Jsem Jidáš, ale pořád jednička!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyl to lehký návrat. José Mourinho se opět postavil k lavičkám na Stamford Bridge, tentokrát však jako soupeř. A nejen, že jeho Manchester United s Chelsea prohrál 0:1 a byl vyřazen z FA Cupu, fanoušci mu to ještě dali pořádně sežrat. Úspěšného kouče nazvali Jidášem.



Není to tak dávno, co byl Mourinho pro fanoušky Chelsea modlou. Třikrát s nimi vyhrál ligu i ligový pohár, jednou ovládl FA Cup. Ale když v pondělí přijel a snažil se Stamford Bridge dobýt jako trenér Manchesteru United, dočkal se jen urážek.

Pokřiky z hlediště ho ale z míry nevyvedly. Portugalský trenér fanouškům neukázal prostředníček, nýbrž tři prsty, na znamení počtu titulů, které s londýnským celkem oslavil v letech 2005, 2006 a 2015.

Příznivci Chelsea jej za to „odměnili“ skandováním, ve kterém ho nazvali Jidášem. To bylo obzvlášť hlasité ve chvíli, kdy se Mourinho začal hádat se současným koučem Chelsea Antoniem Contem po vyloučení záložníka United Andera Herrery.

„Můžou mi říkat, jak chtějí, jsem profesionál a bráním svůj klub,“ komentoval Mourinho počínání fandů po zápase. A s klidem si do nich rýpl. „Až najdou trenéra, který s nimi vyhraje čtyři mistrovské tituly, tak budu v Chelsea až číslo dva. Ale do té doby je Jidáš jednička,“ řekl na tiskové konferenci.

Čtyřiapadesátiletý trenér přisuzuje část letošního úspěchu svého bývalého klubu tomu, že Chelsea se může soustředit jen na ligu a nehraje v evropských pohárech. „Přitom tam hrát mohli, když jsem tým opouštěl, byl stále v Lize mistrů, kde vyhrál svou skupinu. Kdyby Ligu mistrů vyhráli, hráli by i letos v Evropě," spekuloval Mourinho.

Chelsea má v čele tabulky Premier League desetibodový náskok na své nejblížší pronásledovatele, Manchester City a Tottenham. Mourinho s United zatím drží šestou příčku, na páté místo zaručující účast v Evropské lize ztrácí bod.

José Mourinho směřoval po zápase pár slov rozhodčímu Oliverovi
José Mourinho směřoval po zápase pár slov rozhodčímu Oliverovi

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud